İstanbul Gastronomi Festivali başlıyor...

9'uncu kez düzenlenen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, 17-20 Şubat 2011 tarihleri arasında TÜYAP Beylikdüzü’nde gerçekleştiriliyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İstanbul Gastronomi Festivali başlıyor...

Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, Türk Mutfağını dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturan, ülkemizin aşçıları ile dünyanın önde gelen aşçıları arasında yakınlaşmayı ve karşılıklı bilgi alışverişini sağlayan, Türkiye’nin en nitelikli gastronomi festivalidir.

Uluslararası 9.İstanbul Mutfak Günleri 17-20 Şubat 2011 tarihleri arasında 30 dan fazla ülkenin katılımıyla TÜYAP Beylikdüzünde gerçekleştirilecektir.

 
Dünya Aşçılar Birliği (WACS) bu yıl ilk olarak Dünya aşçılar Birliği Jüri Seminerine  ev sahipliği yapacaktır.16-17 Şubat 2011 tarihlerinde 15 kişilik sınıflarda düzenlenecek iki seminerde başarılı olan Şeflere WACS onaylı Jüri belgesi verilecektir. Uluslararası Mutfak Günleri Festivali, Dünya Aşçılar Birliğine,  Kıtasal Yarışma düzeyinde akredite olmuş bir yarışmadır.
 
2003 Yılından beri düzenlenen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, kısa süre içerisinde kendi alanında Dünyanın en önemli festivallerinden birisi olmuştur. Festival çerçevesinde düzenlenen yarışmalara, yurt içinden ve yurt dışından gösterilen geniş ilgi bunun en belirgin kanıtıdır.
 
Tüm Aşçılar Federasyonu tarafından 9.incisi düzenlencek Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, Dünya Şefler Birliği (WACS)’nin belirlediği kurallar çerçevesinde 17-20 Şubat 2011 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.
 
8. Uluslararası İstanbul Mutfak Günlerine Türkiye’den ve 22 farklı ülkeden yaklaşık 1500 yarışmacı katılmış ve 73 kategoride yarışılmıştır. Federasyonumuzun yetiştirdiği genç ve başarılı şef aşçılarımızdan oluşan Türkiye Aşçılar Milli Takımı Dünya 1 incisi olarak gücünü bir kez daha kanıtlamıştır.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.