İstanbul, fuar başkenti oluyor...

CNR Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem Türkiye'nin doğuya kayan fuar ekonomisinde başkentliğe aday olduğunu söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İstanbul, fuar başkenti oluyor...

Çin, Rusya ve BAE (Birleşik Arap Emirlikleri) fuarcılık sektörünün gelişmekte olduğu ülkeler arasında yer almasına rağmen, İstanbul'un coğrafyasının avantajlarını kullandığını belirten Erem, "Türkiye 20 yılda yeni fuar merkezi olma yolundaki en güçlü aday. 2015'te dünyanın en büyük 10 fuar kuruluşu arasında yer almayı hedefliyoruz" diyor.

 

2011'de otellerde yer yok...

 
Ticari faaliyetlerdeki artış en fazla İstanbul'daki 5 yıldızlı otellere yarıyor. Hafta sonları 300 euroya satılan odalarda torpille müşteri alan oteller 2011 yılı rezervasyonlarını da şimdiden kapatmış durumda. 2011'de düzenlenecek organizasyonlar için şimdiden rezervasyon yaptırmaya çalışmak bile işe yaramıyor. İş amaçlı gelenlerin ülkelere göre dağılımdaysa en fazla artış Çin'de yaşanıyor. Son 5 yılda Çin'den iş amaçlı gelenlerin yüzde 310 artmış durumda. Yine Ortadoğu ülkeleri ve Avrupa'dan gelenlerin sayısında yüzde 80'lere yaklaşan artış var.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.