İstanbul, dünyanın en lezzetli kenti olacak...

17-20 Şubat 2011’de dünyanın lezzetleri İstanbul’da buluşuyor. Tüm Aşçılar Federasyonu (TAF) tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Gastronomi Festivali için geri sayım başladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İstanbul, dünyanın en lezzetli kenti olacak...

Geçtiğimiz yıl düzenlenen başarılı organizasyonun ardından Dünya Aşçılar Birliği (WACS) yarışmanın kategorisini “kıtalararası” olarak yükseltti. TAF tarafından 8 yıldır düzenlenmekte olan İstanbul Mutfak Günleri, dünyanın usta şeflerini bir araya getirerek bir kez daha Türkiye turizmine ciddi katkısı olan bir yemek kültürü paylaşımı yaratıyor. 

 
Konu ile ilgili basın açıklaması yapan Tüm Aşçılar Federasyonu Başkanı Yalçın Manav, “Bu yıl 9.sunu düzenlediğimiz Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri ile yemek kültürünü Türkiye paralelinde globalleştiriyoruz. Türk şef aşçılarımızın dünya entegrasyonunda büyük adımlar attığı bu tür organizasyonlarla dünya ölçeğindeki itibarı her geçen gün artıyor. Tüm Aşçılar Federasyonu olarak yıllardır uğraşılarımızın sonucunu bu yıl aldık. WACS başarılı organizasyonlarımızın ardından kategorimizi yükseltti.
 
Tüm İstanbul halkını 17-20 Şubat tarihleri arasında Gastronomi şenliğimize Tüyap’a bekliyoruz. Bürokrasiye, sivil toplum kuruluşlarına ve ilgili ticari firmalara çok teşekkür ederim. Değerli katkı ve destekleri ile Türk şeflerinin yıldızı dünyada parlamaya devam ediyor,” dedi.
 
Başvuruların halen devam ettiği organizasyona bu yıl 25 ülkenin katılımı bekleniyor. Organizasyon çerçevesinde WACS Başkanı Gissur Gudmundsson, Güney Avrupa Kıta Direktörü Srecko Koklic, WACS’ın jüri eğitmeni Gerts Klotze, Almanya Aşçılar Federasyonu Başkanı Robert Oppeneeder ve ABD’li Dünyaca Ünlü Şef Gordon Ramsey  ülkemize geliyor. Bu yıl ilk defa Türk şeflerine uluslararası yarışmalarda jüri olabilmeleri için özel bir eğitim verilecek. Festival kapsamında birçok ilginç ve farklı etkinlik yer alıyor.Bunun dışında yerli ve yabancı şefler tarafından verilecek konferanslar mutfak kültürüne ilgi duyan katılımcıların ilgisini çekecektir.
 
72 kategoride ödül verilecek olan organizasyona yurt dışından yaklaşık 600 yurt içindense bin aşçının katılması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 15 bin kişinin ziyaret ettiği festivale bu yıl 20 bin ziyaretçinin katılacağı tahmin ediliyor. 9. Uluslararası Gastronomi Festivali Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Turizm Atölyesi ,TURSAB,TYD,TUREB,TUYAP ve BELTUR’un destekleri ile gerçekleşecek. Unilever, Metro Toptancı Marketiniz, Komili, Tupperware, Öztiryakiler Mutfak, Kütahya Porselen, Mitterteich Porselen, TUROB festivalin kurumsal sponsorları arasında yer alıyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.