İstanbul'daki ilk Le Meridien, 2011'de açılıyor...

ABD merkezli Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc. İstanbul'da ilk Le Meridien otelini 2011’de açacağını duyurdu. 2011 yılının sonbaharında açılması planlanan Starwood Hotels grubunun Türkiye'de açacağı ilk Le Meridien markasını taşıyan oteli olacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İstanbul'daki ilk Le Meridien, 2011'de açılıyor...

Türkiye'nin hızla gelişen kültürel, ekonomik ve finans merkezi açısından gelişmesi üzerine Makyol İnşaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.Ş."nin sahipliğinde açılacak otel iki kıtayı gören ve Boğaz'ın mavi suların bakan konumda bulunuyor.

 

Avrupa ve Asya"yı birbirine bağlayan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü"ne sadece bir kilometre uzaklıkta bulunan Le Meridien İstanbul Etiler, hem iş hem de tatil amaçlı seyahat edenler için önemli bir konumda bulunuyor. Le Meridien yeni lobi kavramı olan yaratıcı Hub bulunan 32 katlı otelde 206 oda, 26 suit ve 28 daire yer alıyor. Le Meridien İstanbul Etiler"de hi-tech toplantı salonları, etkinlik alanı, spor salonu, spa, açık ve kapalı havuzlarıyla 1.700 metrekare alana sahip sağlık merkezi sunuluyor.

 

Mimar Emre Arolat tarafından tasarlanan, otel farklı bir görünümde yükseliyor. Arolat"ın tasarımında gökdelen üst üste dizilen yapı taşları şeklinde planlandı. Çevreye uyumlu yapılan üç bloktan oluşan binada bloklar arasında doğal yeşil alanlar bulunuyor. Yukarıya doğru yükselen blok konuklara gökyüzünü şeffaflıkla sunuyor. Le Meridien"in iç tasarımı Metex tarafından tasarlandı.

 

Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc grubu W Istanbul, Sheraton İstanbul Maslak Hotel Sheraton Istanbul Ataköy Hotel, Sheraton Ankara Hotel & Convention Centre, Sheraton Voyager Antalya Hotel Sheraton Çeşme Hotel Resort ve Spa otellerini işletiyor.

Starwood Hotels & Resorts. Le Meridien İstanbul Etiler"e ek olarak, gelecek yıl Ankara'da Luxury Collection Hotel"i hizmete sokuyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.