İstanbul'da 5 yıl sonra 10 Dolara oda satacaklar...

Deneyimli turizmci Sinan Vardar, İstanbul'da kontrolsüzce artan otel sayısına ve yatak kapastesine dikkat çekerek, çok önemli uyarılarda bulundu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İstanbul'da 5 yıl sonra 10 Dolara oda satacaklar...

İstanbul'da bütün işadamlarının binaları satın alıp, otele çevirdiğini, yeni otel inşaatları yaptıklarını anlatan işadamı, "İstanbul otel olarak artık kotayı dolduruyor. 10 yıl önce Aksaray'da oda fiyatı 10 dolardı, şimdi 100 dolar. Bu doğru değil. 5 yıl sonra yine 10 dolara oda satabiliriz" diyor.

Öger'in satılması Türk turizmi için kötü oldu...

1984 yılında Vural Öğer'le ortak olup, yıllarca yurtdışından Türkiye'ye turist taşıyan Sinan Vardar, Türkiye'ye bugüne kadar 4 milyar dolar döviz kazandırdığını belirtiyor. Vardar, "Ben Türkiye'de yıllarca yatırımlar, pazarlamalar ve otellerle anlaşmalar yaptım. Yurtdışında tur şirketleri kurdum. Başka ülkede şirket kurarak ülkesine döviz getiren kimse yoktur. Bunu sadece Türkler yapar. Rusya'da 37, Almanya'da 300'ün üzerinde Türk tur operatörü vardı. Şu anda bu sayı Almanya'da 2-3'e düştü. Türkler başka ülkelerde şirket kurarak, kendi ülkesine döviz taşıyor" diye sözlerine devam ediyor.

Bu anlamda eski ortağı olduğu Öger Tur'un Thomas Cook'a satılmasının Türk turizmi için çok kötü sonuçlar doğuracağını söyleyen Sinan Vardar şunları söylüyor: "Türkiye'ye gelen turistlerin dörtte üçünü Türk tur operatörleri getiriyor. Şimdi bunlar yabancılara satıldı. Onlar sayesinde turistlere Türkiye rotası gösteriliyordu, şimdi farklı olabilir. Tehlike çanları çalıyor bence." Sinan Vardar'ın çözüm önerisi ise tur operatörlerinin ihracat kapsamına alınması ve devlet desteği verilmesi.

 Konu Ruslardan açılmışken, Antalya'da son zamanlarda ciddi bir Alman, Rus, İngiliz ayrımı oluşmaya başladığını belirten ünlü turizmci, "Alman kadınları Rus kadınlarını kıskanıyor. Almanlar Side, Ruslar Kemer, İngilizler Marmaris, Bodrum ve Fethiye bölgelerinde konuşlanmış durumdalar. Otel sahipleri de ona göre hareket ediyor, birbirleriyle anlaşamayan ülkelere oda satmıyor" diyor.  


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.