İstanbul Büyükşehir Belediyesi Su Sporları Merkezleri'ni açıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kano, kürek ve yelken sporlarına yönelik yeni alanlar açmaya hazırlanıyor. 2023 yılında Haliç Su Sporları Merkezi’ni tamamlayarak hizmete sunan İBB, şimdi de şehrin farklı noktalarında butik ölçekli su sporları merkezlerinin kapılarını açıyor.

30/09/2024 14:58
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Su Sporları Merkezleri'ni açıyor

İBB Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü koordinasyonunda İBB Tesisler Bakım ve Onarım Müdürlüğü tarafından açılan yeni merkezler, Bakırköy Florya, Kadıköy Bostancı, Beyoğlu Örnektepe ve Tuzla kıyılarında konumlanıyor. Ayrıca, Avcılar Denizköşkler sahilinde yapımı devam eden bir merkez de bulunuyor.

Merkezlerde Neler Var?

Yelken, kano ve kürek kulüpleri tarafından antrenman amaçlı kullanılabilecek yeni merkezler; soyunma alanları, duş kabinleri, idari alanlar ve kano-kürek depolama alanlarından oluşuyor. Her bir merkezin 30 adet ekipman depolama kapasitesi bulunuyor.

İstanbul’da kano, kürek ve yelken sporlarına ilgi her geçen gün artıyor. Şu an itibarıyla şehirde 60 kulüpte faal olarak spor yapan 4 bin 380 sporcunun bulunduğu belirtiliyor. Bu sporculardan 13 kulüpten 570’i Haliç Su Sporları Merkezi’ni, 3 kulübün ise 140’ı Bostancı Su Sporları Merkezi’ni tercih ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin açacağı yeni su sporları merkezleri, şehirdeki su sporları tutkunlarına modern ve donanımlı tesislerde spor yapma imkanı sunacak.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.