İstanbul, büyük kongreleri kaçırmak üzere

Harbiye Kongre Vadisi ve Sütlüce deki kongre merkezlerinin işletmesi için hala ihale açılmamış olması nedeniyle İstanbul a 2011-2012 yıllarında gelecek kongreler kaçmak üzere. İstanbul Kongre Bürosu Genel Müdürü Boyce, Harbiye ve Sütlüce deki kongre merkezlerinin işletmecisinin olmaması nedeniyle 3 kongre kaçmak üzere dedi.

31/12/2019 23:40
İstanbul, büyük kongreleri kaçırmak üzere

İstanbul Kongre Bürosu (ICVB), 2012'de Türkiye'ye getirmek için uğraştığı kongreler için kullanılacak merkezlerin işletmecisi belli olmadığı için, yabancı acentalara fiyat veremiyor. ICVB Genel Müdürü Handan Boyce, Harbiye ve Sütlüce'de yapılan kongre merkezlerinin işletmecinin hala belli olmamasından dolayı, 10 bin kişi kapasiteli 3 önemli kongrenin kaçmak üzere olduğunu söyledi.

5-6 Ekim'de de Harbiye Kongre Vadisi'nde düzenlenecek olan IMF Kongresine 1 aydan az bir zaman kalmasına rağmen hala işletmecisi belli değil. Kongre zamanında UKTAŞ'ın geçici olarak işletmeyi yapacağı tahmin ediliyor. Boyce, IMF kongresine şimdilik 3-4 bin kişinin rezervasyon yaptığını duyduklarını ve kongrenin İstanbul'a bıraktığı gelirin 30- 40 Milyon Euro'yu bulacağını kaydetti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.