İstanbul, alışveriş ve eğlenceye doydu...

İstanbul’da 3 ayrı semtte "Fashion’s Night Out" (Modanın En Büyük Alışveriş Partisi) etkinliği kapsamında dün gece 24’e kadar alışveriş yapıldı. Amaç indirimli alışveriş olsa da, İstanbul halkı eğlenceli bir gece yaşadı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İstanbul, alışveriş ve eğlenceye doydu...

Gece yarısına kadar süren indirimli alışverişte müşterilere içki ve yiyecek ikram edildi. DJ’ler etkinliğe müzik desteği sağladı. New York, Londra, Tokyo ve Milano’da yılda bir yapılan Fashion’s Night Out etkinliği ilk kez dün İstanbul’da Nişantaşı, İstinyepark ve Bağdat Caddesi’nde gerçekleşti. Dünyaca ünlü yerli ve yabancı markalar, 24’e kadar açık kalan mağazalarında yüzde 50’ye varan indirimler yaptılar, DJ’ler eşliğinde müşterilerini eğlendirdiler ve bedava içki ve yiyecek dağıttılar.

 
Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi ve İstinye Park Masa restoranının olduğu bölüm trafiğe kapatıldı. Müzik eşliğinde müşteriler eğlendi. Abdi İpekçi’deki etkinliğe Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de katıldı. Vogue dergisinin de sponsor olduğu etkinlikte Vogue dergisi dağıtıldı, özel platformunun önünde özellikle genç kızlar Vogue kızları gibi poz verdiler.
 
Sektöre hareket getiriyor...
 

Abdi İpekçi’de yeni açılan Godiva çikolatası mağazası bedava çikolata dağıttı. Beymen ise etkinliğe indirimle katılmasa da bedava içki dağıttı. Desa mağazası Reklam ve Halkla İlişkiler Yöneticisi Esin Gürsoy, “Tüm deri ürünlerimizde 200 TL indirim yaptık. Müzik yayınımız ve bedava içki ikramımız var. Cirosal anlamda çok hızlı bir yükseliş olmasa da mağazada yoğunluk yaşıyoruz. Sonuçta gece 12’ye kadar açığız. Yurtdışında bu etkinlik sektöre hareket getirmek için yapılıyor” dedi.

 
Trafik keşmekeşi yaşandı...
 

İstinye Park’taki etkinlik trafiği tam anlamıyla keşmekeşe çevirdi. İndirimli alışveriş ve eğlence için gelenler kilometrelerce uzunlukta bir kuyruk oluşturdu. Masa restoranın bulunduğu alan trafiğe kapatıldı, DJ ve ışık gösterileri ile eğlence düzenlendi. Kayra Şarapları 200 koli bedava şarap dağıttı. İstinye Parkta bulunan ve lüks mallar satan mağazalar cirosal anlamda etkinliğin bir etkisini görmediklerini ancak, mağazaya uğrayan müşterilerin arttığını kaydetti.

 
Koton, Mango, Marks&Spencer, Adil Işık gibi mağazaların sorumluları indirim yapmalarıyla cirosal artış yaşadıklarını ifade etti. Etro mağazası yetkilisi ise etkinlik için 80 TL değerinde 250 çanta satışa sunduklarını ve elde edilen gelirin “Perakendecilik Meslek Yüksek Okulu” öğrencilerine verileceğini kaydetti. (Milliyet)

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.