İstanbul'a özel parfüm geliyor...

Ünlü modacı Faruk Saraç, parfüm markası çıkarmaya hazırlanıyor. Parfüm, İstanbool by Faruk Saraç ismiyle piyasaya sunulacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İstanbul'a özel parfüm geliyor...

"Dünya kenti İstanbul’a gelen turistler, bundan böyle lokum ve fes dışında yanlarında İstanbul’un kokusunu da götürecekler” diyen ünlü modacı, .3 yıldır İstanbul’a özgü bir kokunun nasıl bir karışımı olması gerektiğini araştırıyor. Saraç, parfümün içeriğinde okaliptus, paçhuli, ağaç yosunu, sandal ağacı, safran, çörek otu, uhud, sedir ağacı, ıhlamur, incir, akasya, bergamut ve biraz da narenciye olduğunu ifade etti. 

Saraç, "Bu farklı kokuların harmanlamasıyla kâh 1700’lü yılların İstanbul’una gideceğiz kâh günümüz İstanbul’unu koklayacağız. Parfüm, eskiden evlerimizin bahçelerine girdiğimizde duyduğumuz şimdilerde ise çok fazla rastlayamadığımız çiçek ve ağaç kokularının da özlemini giderecek. Kokumuzda eski İstanbul’la günümüzün İstanbul’unu harmanlıyoruz, modernle klasiği birleştiriyoruz ve içine de bol bol nostalji katıyoruz.

 

KAPALIÇARŞI VE BOĞAZ KOKUSU

 

Şimdiye kadar üretilen hiçbir kokuya benzemeyecek. Sürüldükten sonra zaman geçtikçe koku da değişecek. Parfümü sürenlerden bazen Kapalıçarşı bazen Boğaz esintisi gelecek. Ve bu benzersiz koku 12 saat boyunca sürecek" diye konuştu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.