İstanbul'a alışverişten günde 50 Milyon Dolar...

Global krizin etkilerini hafifletmek için geçen yıl 13 şehirde düzenlenen alışveriş partisi Fashion’s Night Out (FNO) satışları yüzde 20 artırınca bu yıl, İstanbul dahil 16 şehir alışveriş partisi yapacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İstanbul'a alışverişten günde 50 Milyon Dolar...

Ünlü moda dergisi Vogue’un geçen yıl 13 ülkede düzenlediği ‘Fashion’s Night Out’ (FNO) bu yıl Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD), Şişli Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle İstanbul’da da gerçekleştirilecek. Alışveriş partisinde 500’e yakın marka ve bin mağazada yeni sezon ürünler indirimli olarak satışa sunulacak.

 
16 Eylül’de Nişantaşı, Bağdat Caddesi ve İstinye Park’da bin mağaza gece 24.00’e kadar açık kalacak. 600 bin kişiyi ağırlayacak etkinlik kasaya 50 milyon dolar bırakacak. İstanbul, 16 Eylül’de Nişantaşı, Bağdat Caddesi ve İstinye Park’da gece 24.00’e kadar açık kalacak bin mağazada alışveriş partileri yapacak, mağazalarda 600 bin kişi ağırlanacak. Etkinliklerle mağazalarda bir gecede yapılacak satışların 50 milyon doları aşması bekleniyor.
 
Alışveriş göçü bekleniyor...
 
Vogue Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Seda Domaniç, moda ve perakende sektörünü canlandırmak için bu yıl Türkiye dahil 16 ülkede FNO düzenleneceğini belirterek, geçen yıl yurtdışında yapılan alışveriş partisinde satışlarda yüzde 20 artış sağlandığını söyledi. BMD Başkanı Yılmaz Yılmaz, İstanbul’daki alışveriş partisinde yüzde 100’ün üzerinde ciro artışı yaşanabileceğini, bir günde 50 milyon dolar cironun aşılabileceğini dile getirdi.
 
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgü ise, Abdi İpekçi ve Teşvikiye’yi kapsayan alandaki mağazaların katılacağı etkinlikte 2 ayda yapılan ciroların bir gecede elde edileceğini ileri sürdü. FNO İstanbul’un tüketiciye heyecan katacağını ve bir başlangıç sermayesi olacağını belirten AMPD Başkanı Mehmet Nane, 2011’de İstanbul’un diğer ilçelerinden ve diğer şehirlerden de talep geleceğine inandığını vurguladı. Nane’nin sözü ‘İstanbul’a alışveriş göçü yaşanacak’ şeklinde yorumlandı.
 
Sarıgül’den mektup var...
 

Mustafa Sarıgül, bölgelerindeki bütün mağaza müdürleriyle görüştüğünü, bu mağazaların müşterilerine kendi imzasıyla etkinliğe davet mektupları göndereceklerini belirterek,  etkinliğin belediyeler arasında da rekabet yarattığını söyledi.

 

Dice Kayek tişörtleri öğrencilere burs olacak

 

FNO İstanbul alışveriş partisi öncesinde, Dice Kayek’in yaratıcıları Ayşe ve Ece Ege tarafından tasarlanan tişörtler satışa sunulacak. Tişörtler, 16 Eylül akşamı tasarımcılara imzalatılabilecek. Tişörtlerin satışından elde edilen gelir MEB Ticaret Meslek Lisesi Perakende öğrencilerine burs olarak verilecek. (DHA)

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.