İstanbul'a 7+1 yıldızlı otel geliyor...

Yılmaz Ulusoy Holding Başkanı Yılmaz Ulusoy, Karaköy'deki tarihi Sümerbank binasının yerine 7+1 yıldızlı otel kuracak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İstanbul'a 7+1 yıldızlı otel geliyor...
Geçen Temmuz ayında Simurg Turizm’in sahibi Timur Özdemir’den yaklaşık 9 milyon 250 bin dolara İstanbul Karaköy bankalar caddesindeki tarihi Sümerbank binasını satın alan Yılmaz Ulusoy Holding Başkanı Yılmaz Ulusoy, buraya bir butik otel kurmak için çalışmalara başladıklarını söyledi. Binanın İstanbul için çok değerli olduğunu anlatan Ulusoy, burasını bir butik otele çevireceklerini anlatarak, "Öyle 5-6 yıldızlı değil, 7 yıldız artı bir yıldızlı olacak" diye konuştu.
 
Ticari olarak değil bir sosyal sorumluluk projesi olarak tesisi İstanbul’a kazandıracaklarını dile getiren Ulusoy, "Ürün olarak eşi benzeri bulunmayan bir tesis olacak. Hiçbirmasraftan kaçınmayacağız. Burasını İstanbul’a yakışır ve adından sıkça söz edilen bir butik otel haline getiriceğiz" dedi.
 
Otelin restorasyon çalışmalarına başladıklarını belirten Yılmaz Ulusoy, Ağa Han Mimarlık Ödülü sahibi yeni nesil Türkmimarları arasında gösterilen Han Tümertekin’in projeyi baştan sona üstlendiğini kaydetti. 3 bin 200metrekarelik tarihi Sümerbank binasının bir önceki sahibi Timur Özdemir, burayı 2007 yılında İngiliz Galata şirketinden satın almıştı. Binanın Sümerbank olmadan önce Deutsche Bank tarafından kullanıldığını hatırlatan Ulusoy, üzerinden 130 yıl geçmesine rağmen birçok eşyanın hala muhafaza edildiğini belirtti.
 
Eşyaların kaybolmaması için 3 bekçi tuttuklarını anlatan Ulusoy, şöyle devametti: "Binanın zemin katında hâlâ bankaya ait 440 metrelik çelik kasalar bulunuyor. Bununla birlikte birçok antika eşyaya da rastladık. Daha önceki sahibi de burada otel kurma çalışmaları yapmış ama başarılı olamamış. Aşağıda 3, yukarıda ise 6 kat olmak üzere toplamda 9 katta hizmet vereceğiz. Açıldığında çok ses getirecek bir otel olacak.”
 
90 yıl önce handa Sümerbank kuruldu... Sümerbank binası olarak bilinen Bankalar Caddesi’ndeki hanın planına göre iki ayrı kâgir bina yer almaktaydı. Bu binaların yerine şu andaki binanın ne zaman inşa edildiği tespit edilememekle birlikte, bunun buraya yerleşen Crédit Général Ottoman (İtibar-ı Umumî Bankası) zamanında gerçekleşmiş olabileceği akla geliyor. 1880’lerin sonundan itibaren bu adreste bulunan Crédit Général Ottoman’ın 1899 yılında tasfiye edilmesiyle birlikte bina Chemins de fer d’Anatolie (Anadolu Demiryolları) şirketi tarafından kullanılmaya başlandı. 1920’lerde bu iki kurumdan boşalan yere Sümerbank kuruldu. (shf)

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.