İstanbul’a 10, ülke geneline 30 milyon turist...'

En son katıldıkları ITB Berlin ve Moskova MITT fuarlarını değerlendiren TUROB Başkanı Timur Bayındır, “ITB Berlin ve Moskova MITT fuarlarından olumlu izlenimlerle döndük. İnşallah, bu yılın sonunda, İstanbul’umuzda 10 milyon turist, ülkemiz genelinde 30 milyon turist hedeflerini yakalamaya çalışacağız.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İstanbul’a 10, ülke geneline 30 milyon turist...'

Zira, 2010 Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul’umuzda, Ocak ve Şubat aylarında yaşadığımız daralmayı, inşallah Nisan ayından itibaren başlayacak ve yıl boyunca devam edecek yükseliş ile kapatacağız. Nisan’da, Paskalya ile birlikte kent genelinde yaşayacağımız dolulukların, yıl boyunca devam edeceğini ümit ediyorum” dedi.   

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB)’un, Mart ayı geleneksel öğle yemeği, 25 Mart tarihinde, The Marmara Taksim Hotel’de gerçekleşti.
İstanbul Vali Yardımcısı Feyzullah Özcan, Berlin Kültür ve Tanıtma Müşaviri Hüseyin Gazi Coşan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Turizm Atölyesi Koordinatörü Tülin Ersöz’ün de aralarında bulunduğu kamu ve yerel yönetimlerin temsilcileri ile TUROB üyeleri katıldı.



Açılış konuşmasında, ITB Berlin ve Moskova MITT fuarlarına değinen TUROB Başkanı Timur Bayındır, şunları söyledi:
“Bildiğiniz üzere, 10 ile 14 Mart tarihleri arasında, dünyanın en büyük turizm fuarı olarak kabul edilen, ITB Berlin Turizm Fuarı’na ‘konuk ülke’ olarak katıldık. ITB’de, ‘konuk ülke’ olma avantajımızı; fuar boyunca yapılan etkinlikler, organizasyonlar, ikramlar ve reklamlar ile çok, ama çok iyi kullandık. Girişler, sokaklar, arabalar, kısaca her yer, Türk bayrağı ve Türkiye afişleri ile donatılmıştı. Standın konumu, mükemmeldi. Bir salondan, diğerine geçmek için Türkiye standının içinden geçildi. Kısaca, ITB Berlin, tam anlamıyla muhteşem geçti. Bugüne kadar, Türkiye’nin yaptığı en başarı fuar organizasyonlarından biri olduğunu söyleyebilirim. Partner ülke olduğumuz için açılıştan bir gün önce katıldığımız basın toplantısına, Almanya ve dünya basını yoğun ilgi gösterdi. Özellikle, Alman medyası, yazılarında Türkiye’den sıkça bahsetti.
Açılış törenine, Anadolu Ateşi ve Türk yemeklerinin damgasını vurduğunu da söylemeden geçemeyeceğim. Alman tur operatörleri, acentalar ve fuara katılan katılımcılardan oluşan yaklaşık 4 bin 500 kişinin izlediği tören sırasında; Anadolu Ateşi’nin dansları izleyenleri coşturdu ve gösteri ayakta alkışlandı. Gösterinin sonunda ise, açılan sahne ile diğer salondaki, Türk mutfağının en güzel örneklerinin sergilendiği kokteyl prolonge’ye geçildi. En ufak ayrıntısına kadar, muhteşem şekilde organize edilen ITB Berlin’e, emeği geçen, başta, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı’na, Berlin Kültür ve Tanıtma Müşaviri Hüseyin Gazi Coşan’a, tüm bürokratlara ve turizmcilere sonsuz şükranlarımızı iletiyorum. Zira, fuar sırasında yapılan birçok açıklamada, 2010 yılında, dünya turizminin parlayan yıldızının ve en gözde destinasyonunun ‘Türkiye’ olacağı sıkça dile getirilmiştir. ITB Berlin’in hemen ardından, 17 ile 20 Mart tarihleri arasında, Moskova MITT Turizm Fuarı’na katıldık. Ülkemize turist gönderen ülkeler sıralamasında, Almanya’dan sonra, 2’nci sırada yer alan Rusya ve BDT fuarlarından da, olumlu izlenimlerle döndük. İnşallah, bu yılın sonunda, İstanbul’umuzda 10 milyon turist, ülkemizde 30 milyon turist hedeflerini yakalamaya çalışacağız”

TUROB’ta, projeler kaldığı yerden devam ediyor

Çalışmaların kaldığı yerden devam ettiğini kaydeden Timur Bayındır, konuşmasına şöyle devam etti:  “Çalışmalarımız kaldığı yerden devam ediyor. Bu yıl özellikle, uluslararası fuarların yanı sıra, komşularımız başta olmak üzere, hedef pazarlarımızdaki, workshop çalışmalarını arttırarak devam ettireceğiz. Bu arada, üzerinde çalıştığımız mesleki standartlar konusuyla ilgili; Servis alanında, 5 Ulusal Meslek Standarttı; Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Sektör Komitesi ve MYK Yönetim Kurulu tarafından onaylandı ve 11 Mart 2010 tarihli 27518 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak, Ulusal Meslek Standarttı olarak yürürlüğe girdi. Ayrıca, tüm bu çalışmalara imza atarken, her zaman yanımızda olarak bizlere büyük katkılar sağlayan sponsorlarımız; Ecolab, Metro, Yurtiçi Kargo, Boyut Yayın Grubu ve Doruk 2000’e huzurlarınızda teşekkür etmeyi bir borç biliyorum”

Plaket Töreni

TUROB Başkanı Timur Bayındır, konuşmasının ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı Berlin Tanıtma Müşaviri Sayın Hüseyin Gazi Coşan’a ve TUROB’a katkılarından dolayı Sayın Mehmet Zelzele’ye teşekkür plaketi verdi.  

Ardından, TUROB’un 20’nci Olağan Genel Kurulu’nda plaketlerini alamayan; Doruk 2000, Ecolab ve Metro’ya Başkan Timur Bayındır tarafından teşekkür plaketleri verildi.

Başkan Timur Bayındır, TUROB’un 20. Genel Kurulu destekçileri arasında yer alan, Elektro Optik, Stüdyo, Steppen, T-Kart ve Yeşim Ünal Tasarım’a teşekkür plaketlerini verdi.
 
TUROB’un yeni üyeleri olan; Ataman Uçhisar Kaya Hoteli’nden Sayın Esra Değirmenci, Santa Sophia Hotel’den Sayın Yusuf Yürüten ve The Marmara Şişli Hotel’den Sayın Göksenin Kürkçü yerine The Marmara Taksim Hotel Genel Müdürü Sayın Ata Eremsoy üyelik plaketlerini Başkan Timur Bayındır’dan aldı.

TUROB’un mart ayı geleneksel öğle yemeğine ev sahipliğinden dolayı, Başkan Timur Bayındır tarafından, The Marmara Taksim Hotel Genel Müdürü Sayın Ata Eremsoy’a teşekkür plaketi verildi. (shf)

 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.