İsrailliler, Türkiye yerine Larnaka'ya gitti...

Türkiye ile İsrail arasında yaşanan Mavi Marmara olayından sonra tatil için Türkiye'ye gelmeyi planlayan İsrailli turistlerin büyük bölümünün Güney Kıbrıs'ı tercih ettiği iddia edildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İsrailliler, Türkiye yerine Larnaka'ya gitti...

Rum Politis gazetesinin haberine göre Türkiye ile İsrail arasında yaşananlardan dolayı Türkiye'yi ziyaret edecek olan İsrailliler, Larnaka kentine geldi. Gazetenin "Turistleri 'Çaldık' "33 Bin İsrailli Türkiye Yerine Larnaka'yı Tercih Etti" başlığıyla verdiği habere göre, Nisan-Ağustos dönemleri arasında Larnaka'ya seyahat gemileriyle 33 bin 322 İsrailli turist geldi.

 
Gazete, Larnaka'ya gelen turistlerin aslında Türkiye'yi ziyaret edeceğini, ancak İsrail ile Türkiye arasında Gazze ile ilgili yaşananlardan dolayı seyahat gemilerinin Türkiye'ye tur düzenlemekten vazgeçtiklerini ve rotalarını Larnaka'ya çevirdiklerini ileri sürdü.

 

İsraillilerin Larnaka'ya yaptıkları ziyaretlerin en yoğun olduğu dönemin Temmuz ayında olduğuna dikkat çeken gazete yaşanan hareketliliğin Ekim ayında da devam etmesinin beklendiğini bildirdi. İsraillilerin turistlerin çoğunun tek günlük geziler için Larnaka'ya geldiğini belirten gazete, Larnaka ya da Agia Napa'daki otellerde kalanların sayısının oldukça düşük olduğunu yazdı.

 

Bir diğer Rum gazetesi Haravgi ise Nisan-Ağustos arasında Larnaka'ya gelen İsrailli turist sayısının 30 bin 831 olduğunu yazdı. (Cihan)

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.