İsrailli turistler, Yunanistan’a yöneldi...

“Mavi Marmara” baskının ardından Türkiye-İsrail ilişkilerinin iyice bozulması üzerine İsrail’de yapılan “boykot” çağrıları etkili oldu. Antalya’ya tatil için giden İsraillilerin sayısı Temmuz ayında yüzde 72 azalırken bundan en çok yüzde 75’lik bir artış sağlayan Yunanistan yararlandı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İsrailli turistler, Yunanistan’a yöneldi...

İsrail Hava Meydanları İdaresince yayımlanan verilere göre, Ben Gurion Uluslararası Havaalanından Antalya’ya giden İsrailli turistlerin sayısı, Temmuz ayında geçen yılın eş ayına göre yüzde 72 azaldı. Bu arada, İsrail ile Türkiye arasındaki hava trafiği, Temmuz ayında yüzde 63 geriledi. Böylece, Haziran’da yüzde 45 olan düşüş, hızlanmış oldu.

Ynet tarafından yansıtılan veriler ayrıca, Türkiye’ye giden İsraillilerin sayısının önemli ölçüde azalmasından en çok Yunanistan yararlandığını ortaya koydu. Yunanistan’ı ziyaret eden İsrailliler, Temmuz ayında yüzde 75 arttı.

 

RUM KESİMİ UMDUĞUNU BULAMADI

 

Bulgaristan’a yönelen İsraillilerin sayısı ise, aynı ayda yüzde 31’lik bir artış kaydetti. Buna karşın, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, umduğu büyük artış sağlayamadı. Rum Kesimini ziyaret eden İsrailli vatandaşları sayısı sadece yüzde 4 arttı.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.