İspanya turizmi 2016'da uçacak

İspanya turizmde kendisinin bile beklemediği bir başarıya imza attı. Tur operatörleri şimdiden 2016 için kıyasıya bir kontenjan yarışına girdiler.

31/12/2019 23:40
İspanya turizmi 2016'da uçacak

Mısır ve diğer Kuzey Afrika ülkelerinin turizmde yaşadıkları inanılmaz düşüş ve diğer rakip olabilecek ülkelerin aynı sektörde yaptıkları stratejik hatalar İspanya turizmini uçurdu. İspanya turizm bakanı Jose Manuel Soria’nın yüzü fazlasıyla gülüyor. Mutlu olmasının bir diğer sebebi de 2016 için şimdiden yeni rekorlara kesin gözüyle bakılması; Avrupalı tur operatörleri yaz 2016 için oda bulmakta zorlanıyor.

Belli başlı tüm Avrupa merkezli havayolu şirketleri kapasitelerini İspanya’ya doğru kaydırdı. Özellikle Alman ve İngiliz havayolu ve tur operatörü şirketleri üst yöneticilerini bu ülkeye gönderdi. Turizm bakanı Soria geçen hafta içinde 2015 rakamlarını resmi ağızdan açıkladı: 68,2 milyon yabancı uyruklu turist ve 50 milyar Euro turizm geliri – Bu bir rekor! Çok başarılı sayılan 2014’de bile ülkeye gelen yabancı turist sayısı 64,9 milyondu. 2016’da aynı rakamın 70 milyonu geçmesi bekleniyor.

Ülkeye yönelik turizm akını öylesine haller aldı ki, İspanya’da bazı bölgelerde ‘kabul edilecek turist sayısını sınırlama metotları’ tartışılır oldu. Özellikle dünyaca ünlü Mallorca ve İbiza destinasyonları bu konuda birer örnek oldu. Uzmanlara göre bundan 3 yıl önce ekonomik bir darboğazda olan İspanya, parlak geçen 3 turizm sezonunun yaşanması üzerine dış ticaret açığını ve finansman sorununu biraz da turizm sektörü sayesinde hızla iyileştirdi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.