İspanya'da turizm geriledi, işsizlik zirve yaptı...

Uzun yıllardır Avrupalıların hayal ülkesi olarak başarıdan başarıya koşan İspanya'ya nazar değdi. İspanya'da işsiz sayısı 4 milyona ulaştı. İşsizlik verilerinde turizm ve gastronomi gibi hizmet sektörleri, işsizlik sorununun en başta geldiği sektörler olarak öne çıktı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İspanya'da turizm geriledi, işsizlik zirve yaptı...

İspanya hükümeti'nin açıkladığı son verilere göre ülkede işsizlik 2009 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 25 oranında artarak 4 milyona ulaştı. İşsizlik verilerinde turizm ve gastronomi gibi hizmet sektörleri, işsizlik sorununun en başta geldiği sektörler olarak öne çıktı. Buna göre geçen yıl yaklaşık 800 bin kişi daha işinden oldu. Küresel mali piyasalardaki krizden derin etkilenen ve ciddi bir resesyon yaşayan İspanya'da emlak piyasası da çökmüştü.

 

İspanya, Avrupa genelinde beşinci en büyük ekonomiye sahip ülke olmakla beraber işsizlik oranlarının en kötü seyrettiği ülkelerin de başında geliyor.

 

İspanya'yı şok eden rakamlar...

 

İspanya'da işsiz sayısının 1996 yılındaki tarihi rekoru yakaladığı belirtiliyor.Yakınlarda yapılan bir kamuoyu anketine göre İspanyolları en çok kaygılandıran sorunların başında terörizm ya da göçten önce işsizlik geliyor.1 Ocak'tan itibaren AB dönem başkanlığını devr alacak olan İspanya, özellikle turizm tanıtımını ve pazarlamasını canlandırarak yeni ve yüklü bir bütçe ile yola çıkarak ülkedeki  işsizlikle mücadele etmesi bekleniyor. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.