İspanya'da, milyonlarca Euro'luk Türkiye tanıtımı...

Dünyada bir ilk. Onlarca ünlü İspanyol, Türkiye için kamera karşısına geçti. Türkiye, tanıtımda hiçbir ülkenin yapamadığını yaptı. 100 sayfalık ünlüler dergisinin geri dönüşü, İspanya'da on milyonlarca Euro değerinde Türkiye tanıtımı demek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İspanya'da, milyonlarca Euro'luk Türkiye tanıtımı...

Pasion Turca tarafından projelendirilip organize edilen ve Madrid Turizm ve Kültür Müşavirliği tarafından desteklenen 100 sayfalık ünlüler kitabı için Monica Molina, Marta Sanchez, Monica Cruz, Lolita, Rosario Flores gibi İspanya’nın en önemli 35 yıldızı Türkiye için kamera karşısına geçtiler.  Descubrir Amar Volver TURQUÍA (Keşfetmek, Aşık Olmak ve Yeniden Dönmek için Türkiye) başlığıyla hazırlanan kitapçıkta birbirinden meşhur yıldızların ağzından Türkiye’ye anlatılıyor.

 

“Türkiye’nin sunduğu her şeyi tanımak için yüz hayat yaşamak gerek” Octavi Pujades ve Ruben Sanz....

 

Madrid Turizm ve Kültür Müşavirliği'nin son 5 senedir halkla ilişkilerini sürdüren, İspanya ve Türkiye eğlence hayatında son on yıldır önemli bir yere sahip olan Pasion Turca birbirinden farklı projeler ile Türkiye tanıtımlarına devam ediyor.

 

Pasion Turca İspanyol ve Latin dünyasının ünlü isimleri Lolita, Rosario, Marta Sanchez, Chenoa, Monica Molina, Azucar Moreno, Poty, Ana Milan, Belinda Washington, Paula Vasquez, Paco Leon, Carlos Baute, Falete, David Delfin, Miguel Abellan, Arturo Arribas, Manu Tenorio'nun aralarında bulunduğu 35'den fazla ünlü simayı Madrid Turizm ve Kültür Müşavirliğimiz destekleri ile Türkiye'de ağırlamış ve imajlarını Türkiye'nin güzellikleri ile birleştirip yazılı ve görsel basında milyonlarca dolar değerinde kapak haberler yaptırmıştı.

 
Son dört senede yapılan çalışmalar ile Akdeniz’in öbür ucundan ülkemize gelen turist sayısındaki 4 kat artış dikkati çekerken, Pasion Turca yeni bir projeyle Madrid, Barselona, Valencia ve Sevilla  gibi önemli şehirler başta olmak üzere ücretsiz olarak dağıtılacak 100 sayfalık bir ünlüler kitabı hazırlanmasına önayak oldu.

 

Dünyada kozmopolit ve multi-kültürel sıfatlarını en fazla hakkeden şehir olan İstanbul’un büyüsünü İspanya'nın Ajda Pekkan'ı Marta Sanchez ve Türkiye'nin aşık olduğu diva Monica Molina’nın aktardığı ünlüler kitabında, kültür başkentimiz sarayları, camileri, kiliseleri, sanatı, müzeleriyle tanıtılıyor.

 

Doğu ile batının büyüleyen uyumunun hissedildiği, uygarlıklar beşiği Istanbul İspanyol televizyon starları  Pepon Nieto, Belinda Washington, Paula Vazquez, Paula Echevarria, Arturo Arribas, Paco Leon, Alex Barahona, dünyaca ünlü dans grubu Los Vivancos, İspanya'nın en ünlü şarkıcıları Manu Tenorio, David Bustamante, Falete, İspanya'nın en ünlü matadoru Miguel Abellán ve Latin dünyasının en önemli seslerinden Carlos Baute gibi ünlülerin fotoğrafları ve röportajları ile tanıtılıyor.

 

Rol aldığı Pedro Almodavar’ın “Konuş Onunla” filmi sayesinde Türkiye’de de büyük bir hayran kitlesine sahip şarkıcı ve oyuncu Rosario Anadolu’nun binlerce yıllık tarihini Efes’te yapılan çekimlerle yaşayıp, “çok gizemli ve özel” bulduğu ülkemizdeki bu tecrübesini bir tarih öğrencisinin heyecanıyla aktarıyor.

 

İspanya'nın Sezen Aksu'su, İspanya'nın efsanevi sesi Lola Flores'in kızı şarkıcı Lolita “bu kadar eski tarihe sahip olup bu derece modern bir ülke olmayı başardığı için kendisini şaşırtan” ülkemizi “çok etkileyici bir karışım” ifadesiyle tarif ediyor. Bodrum ve Ege sahillerinin doğa ile tarihin birlikteliğinden oluşan büyüsünün yansıtıldığı haberde mavi yolculuk ve guletler de sunuluyor.

 

UNESCO’nun Dünya mirası listesinde yer alan Hierapolis ve Pamukkale’de bir moda çekimi yapan meşhur oyuncu ve manken Ivan Sanchez “bu olağanüstü manzara karşısında ağzının açık kaldığını” itiraf ediyor.

 

İspanyol televizyonlarının en beğenilen oyuncularından Octavi Pujades ve Ruben Sanz Antalya’da deniz, kum, güneşin yanı sıra tarihten doğa sporlarına pek çok olanağın olduğunu fark ettiklerinde “Türkiye’nin sunduğu her şeyi tanımak için yüz hayat yaşamak gerek” diyerek İspanyolları Türkiye'ye davet ediyorlar.

 

Ispanya’ya geldikten sonra “dürüst olmam gerekirse dünyanın pek çok yerinde fotoğraf çekimleri yaptım, ama pek az yer bende Kapadokya’nın bıraktığı izi bıraktı” diyen ünlü şarkıcı Chenoa gerçekleştirilen fotoğraf çekimlerinde bilimkurgu filmlerinden çıkma bir prensesi andırıyor.

 

İspanya’nın dahi çocuğu, dünyaca ünlü modacı David Delfin Nemrut’a çıkıp bu inanılmaz manzarayla karşılaştığında “gerçek kimliğini bulduğunu” itiraf ediyor.

 

Ünlüler kitabında ayrıca Ankara, Karadeniz Bölgesi, Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgeleri de tanıtılmış, kitap bugüne dek ülkemizde ağırlanmış farklı ünlülerin fotoğraflarına, son 5 senede yapılan GEO, Lonely Planet, Altair, Intramuros monografik Türkiye sayılarının kapaklarına ve Hola, Diez Minutos gibi milyonlarca tirajı olan dergilerin Türkiye kapaklarına yer vermiş.

 

Türkiye'ye Monica Molina, Pink Martini, Cesaria Evora, Joaquin Cortes, Paco de Lucia, Buika, Lara Fabian, Azucar Moreno, Mariza gibi çok sevdiğimiz sanatçıları yıllardır getiren ve bizlerle tanıştıran Pasion Turca, daha önce de Guess'in dünya takvimi çekimleri,  Lonely Planet özel Istanbul ve Türkiye sayıları, özel GEO Türkiye sayısı, Intramurros özel sayısı, Conde Nast kapak çekimleri, Monica Molina albüm kapağı özel çekimleri, İspanya'da kültürel çıkarma yaptığımız La Mar de Musicas festivali, ünlülerle Türkiye tanıtımı gibi çarpıcı projelere imza atmış, yapılan bu ünlüler kitabı ile Türkiye'yi İspanya'da medya'da bir cazibe merkezi haline getirmiş ve değeri hesaplanamayacak bir kaynak kitaba imza atmış oluyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.