İSATAG: Yurt dışı çıkış harcına yapılacak fahiş zammı kaygıyla karşılıyoruz

İstanbul Seyahat Acenteleri Tanıtım ve Geliştirme Derneği (İSATAG) tarafından, son dönemde yurtdışı çıkış harç bedelinde yapılması planlanan artış hakkında açıklama yapıldı.

22/06/2024 23:23
İSATAG: Yurt dışı çıkış harcına yapılacak fahiş zammı kaygıyla karşılıyoruz

İSATAG'tan Yönetim Kurulu Başkanı Aylin Özsavaş imzasıyla yapılan açıklama şöyle:

"Son dönemde yurtdışı çıkış harç bedelinde yapılması planlanan fahiş artış, İSATAG ve tüm turizm sektörü ile seyahat planı yapan vatandaşlar tarafından kaygıyla karşılanmaktadır.

Seyahat özgürlüğü ve uluslararası deneyimlerin bireylerin gelişimi ve kültürel zenginlik açısından ne kadar önemli olduğu herkes tarafından bilinmektedir.

Ancak, bu tür mali yükler, özellikle de ekonomik zorluklarla karşı karşıya olan vatandaşlarımız için, yurtdışına çıkma imkanlarını kısıtlamaktadır. Hali hazırda diğer ülkelere kıyasen yüksek olan pasaport harçları ve vize maliyetlerinin üzerine eklenecek aşırı yükseltilmiş çıkış harcı, seyahat edecek vatandaşlarımızı derinden etkileyecektir.

Pandemi sonrası toparlanma sürecine giren seyahat sektörü, yurtdışı turlarına taleplerin azalmasıyla bir dar boğaza girecek, sektördeki istihdam ve genel ekonomik dengeleri olumsuz yönde etkileyecektir.

Vatandaşlarımızın mutsuzluğu ve sektörün karşı karşıya olduğu bu zor durumu göz önünde bulundurarak, başta T.C. Maliye Bakanlığı olmak üzere, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bu kararın yeniden değerlendirilmesini talep ediyoruz.

Daha dengeli ve sürdürülebilir çözümler bulunarak, hem vatandaşlarımızın seyahat özgürlüğünü korumak hem de turizm sektörünü desteklemek mümkündür."


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.