İpsala'da 'Ayasofya' nöbeti..

Yunanistan'dan Türkiye’ye Ayasofya’da ayin yapmak için geleceğini açıklayan grubun giriş yapacağı İpsala Gümrük Kapısı’nda alarm verildi. Polis ekipleri, Yunanistan’dan gelen otobüslerdeki yolcuların pasaportlarını dikkatle kontrol etti ve nereye gideceklerini sordu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İpsala'da 'Ayasofya' nöbeti..

Merkezi ABD’de bulunan ‘Dünya Ayasofya Cemaati’ adlı örgüt, dün Ayasofya'da yapacaklarını duyurdukları ayini ertelediklerini açıkladı. Ancak buna rağmen Yunanistan’dan Türkiye’ye girişi sağlayan İpsala Sınır Kapısı’nda alınan tedbirler sürdürüldü.

 
Ayine gelecekleri öne sürülen yaklaşık 200 kişilik grup için polis ekipleri Yunanistan plakalı tur otobüslerini ve yolcuların pasaportlarını dikkatle kontrol etti. Sürücülerine ise nereye gittikleri soruldu. İşlemlerin tamamlanmasından sonra otobüsler yollarına devam etti.

 

Türkiye’ye gezmek için geldiklerini belirten Yunanlı turistler, bugün Ayasofya müzesine yaşanan gerginlikten dolayı tedirgin olduklarını belirterek müzeye gitmeyeceklerini, ancak yarın ziyaret edebileceklerini söyledi. Gece yarısından bu yana ise ülkeye çoğunluğu Yunanistan plakalı 15 tur otobüsü giriş yaptı.

 

Yetkililer, grubun programı iptal ettiğini, ancak yine de alınan tedbirlerin sürdürdüldüğünü söyledi. (DHA)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.