İnşaat devlerinden, dev turizm yatırımları...

Taşyapı İnşaat ve Aksoy Group, İstanbul’da turizme büyük yatırımlar yapıyor. İstanbul’da gerçekleştirdiği konutlarla tanınan Taşyapı İnşaat, turizm sektörüne girdi. Taşyapı Yatırım İşletmeleri Turizm Sanayi ve Tic. A.Ş ismi ile ticarete atılan şirket, turistik mekanlar kuracak ve işletecek. Aksoy Group da, Galata'ya 50 Milyon Dolarlık otel yaptıracak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İnşaat devlerinden, dev turizm yatırımları...

8 Temmuz 2010 tarihinde ana sözleşmesini imzalayarak İstanbul Ticaret Odası’na kaydını yaptıran ve Ssermayesi 100 bin TL olan şirket, turistik konaklama, otel, motel, bar, pansiyon, kamping, tatil köyleri, apart oteller, yeme içme tesisleri ve eğlence yerleri kurabilecek, işletecek ve kiraya verebilecek. Bu tür gayrimenkulleri satın alma ve kiralama yetkisine de sahip olan Taşyapı Turizm’in yönetim kurulu ise İbrahim Turanlı’nın yönetim kurulu başkanlığında Ece Turanlı ve Ezgi Turanlı Şenlik’in üyelikleriyle oluşuyor.

Aksoy Group, Galata'ya 50 milyon dolarlık otel yaptıracak...

Aksoy Group, Galata'da 5O milyon dolarlık 5 yıldızlı otel, rezidans ve kültür merkezinden oluşan bir gayrimenkul yatırımı yapıyor. Oteli kendisine ait Richmond markasıyla işletecek olan grubun yatırımı, Galata Kulesi'nin karşısında 2 bin 600 metrekarelik, halen otopark olarak kullanılan alanda yapılacak. Aksoy Group'un sahibi Mustafa Aksoy, aynı zamanda Richmond markasıyla hem yurt içi hem de yurt dışında otel işletmeye başlayacaklarını söylüyor.

Turizm ve otelcilik sektörünün 25 yıllık deneyimi ile önemli markalarından Richmond'm sahibi Mustafa Aksoy,  Galata'da 50 milyon dolarlık bir otel ve rezidans yatırımına hazırlanıyor. Galata Kulesi'nin karşısında yer alan ve şu anda otopark olarak kullanılan 2 bin 600 metrekarelik arazi üzerinde 80 odalı otel, rezidans ve küçük bir kültür merkezinden oluşan bir kompleks yatırımına başlayacak olan Aksoy, imar izninin çıkmasını bekliyor.

Beş yıl önce Sapanca'da açtığı Richmond Nua WellnessSPA oteli ile SPA pazarında önemli bir konum elde eden Aksoy Group, halen sahip olduğu beş oteli ile 25 yıllık bir deneyimi birleştirerek, farklı bir işe daha soyundu. Richmond International Hotel Mangement Company isimli şirketiyle, tıpkı yurt dışındaki modeller gibi Ricmond markasıyla otel yönetimi işine giren grup, hem yurt içi hem de yurt dışındaki otellerle anlaşacak.

 Şu anda görüşmelerin sürdüğünü, en kısa zamanda bu işe de başlayacaklarını söyleyen Mustafa Aksoy, aynı zamanda e-ticaret alanında faaliyet gösteren sahibinden.com sitesinin de sahibi. E-ticaret alanında yeni yatırım yapmayı planlayan grubun, bu yılki ciro hedefi ise 75 milyon TL.  (emlakkulisi.com)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.