İngiltere'de 2025 rezervasyonları yüz güldürüyor

İngiltere'de temmuzdaki rekor satışların ardından, ağustos sonu olmasına rağmen, talebin hala güçlü olduğunu belirten Travel Counsellors’ın global Satış Müdürü Jim Eastwood, “Ağustos boyunca, son dakika rezervasyonlarında ve ileri dönük rezervasyonlarda önemli bir artış gördük. 2025 yaz rezervasyonları ise şimdiden yüzde 34 artıda” dedi.

03/09/2024 14:41
İngiltere'de 2025 rezervasyonları yüz güldürüyor

The Travel Network Group Ürün Müdürü Gary Gillespie ise, temmuz ayına kıyasla ağustos ayında bir miktar yavaşlamasına rağmen hala sağlıklı bir rezervasyon akışı olduğunu ifade etti. Ağustosta 2025 satışlarında haftadan haftaya artan bir büyüme süreci geçirdiklerini kaydeden Gillespie, “Bu ay, bazı mükemmel fiyat indirimleri nedeniyle, kruvaziyer satışlarında da önemli bir artış yaşandı” şeklinde konuştu.

“Her şey dahil inanılmaz derecede popüler”

Advantage Travel Partnership Ticaret Müdürü John Sullivan da konuyla ilgili olarak, “Kitle turizmi satışlarının geçen yıla göre yüzde 20, uzun mesafeli satışların yüzde 15 ve kruvaziyer satışlarının da yüzde 33 artmasıyla son birkaç haftadır talep güçlü olmaya devam etti. Her şey dahil tatil fiyatları her ne kadar yüksek olsa da, tüketicilerin harcamalarını kontrol edebilmelerini sağladığı için inanılmaz derece popüler" diye konuştu.

Satışların yüzde 30’u ekim sonuna kadarki döneme ait

Premier Travel Genel Müdürü Paul Waters ise, son haftadaki yüzde 20’lik artışla birlikte ağustos ayının güçlü bir ay olarak geride kaldığını açıkladı. Satışların yüzde 30’unun ekim sonuna kadarki satışlardan oluştuğunu anlatan Waters, “Kruvaziyer ve Avrupa turlarına ilgi yüksek, fiyatlar iyi durumda” değerlendirmesini yaptı.

“Ağustos ayında rekor satış yaptık”

Dawson & Sanderson’un Kurumsal ve Ticaret Müdürü Jusith Alderson, Londra Gazete'de yer alan haberde, “Geçtiğimiz hafta paket tur satışları yüzde 15, ciro ise yüzde 14 arttı” derken, Idle Travel Müdürü Tony Mann, ağustos ayında rekor satış yaptıklarını açıkladı. Satışların çoğunlukla eylül, ekim ayları ile 2025 dönemine yönelik olduğunu kaydeden Mann, en çok satış yapılan destinasyonların ise Türkiye, Yunanistan, Tenerife ve Benidorm olduğunu söyledi.

“Ağustostaki satışlarımızın yüzde 40’ı yaz satışlarıydı”

Hays Travel Pazarlama Müdürü Lisa McAuley ise, “Ailelerin son dakika tatil kaçamağı ve 2025 yaz rezervasyonları sayesinde yoğun satış yaptık” derken, Blue Bay Travel’ın Pazarlama Müdürü Charlotte Wilson, “Bu yıl yüzde 40 büyüdük. Ağustos ayında yaz satışları güçlüydü ve tüm satışlarımızının yüzde 35’ini oluşturdu. Geçen yıl bu oran yüzd2 25’ti” diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.