İngilizler, Didim'in gönüllü turizm elçisi...

Didim Turizm Derneği tanıtım çalışmalarına hız verirken, yeni dönem tanıtım çalışmalarında İlçede yerleşik olarak yaşayan İngilizlerde aktif görevler alıyor. Didim'de yaşayan İngilizler, Didim Turizm Derneği tarafından yürütülen tanıtım faaliyetlerine destek veriyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İngilizler, Didim'in gönüllü turizm elçisi...

Didim Turizm Derneğince kurulan Mobil İnformatıon elemanlarıyla yapılan çalışmaların ilk gününde Turizm Derneği Bilgilendirme sorumlusu Feride Karakuş ile 6 yıldır İlçede yaşayan Tina Logan, Yalı Caddesi üzerinde, İlçeye tatile gelen İngiliz turistler ile yerli turistlere Didim'i tanıtan, CD, Broşür, el ilanı ve harita dağıttı.

 

Yapılan tanıtım çalışmasının içeriğiyle ilgili bilgiler veren Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay "Bu çalışma turizm bölgelerinde ilk olarak ilçemizde yapılan bir çalışma; bu çalışmada dernekten görevli bir arkadaşımız ile ilçemizde yerleşik olarak yaşayan 8 İngiliz vatandaşın gönüllü katımlıyla yapılıyor.

Her gün 2 kişi dönüşümlü olarak Altınkum Yalı Caddesi üzerinde ilçemizi tanıtan CD, broşür, el ilanı, harita dağıtacak; bunun yanı sıra ilçemizin tarihi, kültürel, turistik ve deniz sporları anlamında yapılan aktiviteler konusunda bilgi almak isteyenlere de bilgiler verecek. Sadece Didim değil, Millet, Priene ve Bafa gölü çevremizdeki tarihi ve doğal yerlerin tanıtımı da bunun içerisinde yer alacak. Çalışmanın içerisinde yerleşik İngilizlerin de olması tanıtım çalışmasına daha da katkı sağlayacağını düşünüyorum" dedi.

 

Gönüllü olarak çalışmanın içerisinde yer alan İngiliz Tina Logan ise, 6 yıldır Didim'de yaşadığını ve 3 yıl sonra Türk Vatandaşlığına geçeceğini kaydederek, "Didim'i seviyorum ve Didim için bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Ben buranın tarihi, kültürel ve turistik anlamında güzellikleri gördüm. Buranın tanıtımına güzelliklerini göstermek amacıyla bu çalışma da yer aldım. Bilgi almak isteyenlere de yardımcı oluyoruz" şeklinde konuştu.

 

İngiliz Tina Logan, zaman zaman İngiltere'ye gittiğinde arkadaşlarını Didim'i tavsiye ettiğini de kaydederek, "Birçok arkadaşıma tatil için Didim'i tavsiye ettik. Bir turizm elçisi gibi olmasa da Didim'i İngiltere'de tanıtmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

(İHA)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.