İngiliz turistin ilgisi Ege'den Akdeniz'e kaydı

Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği Derneği (MASTOB) Başkanı ve Barut Hemera Otel Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Haydar Barut, "“Side’de bu yıl yaşadığımız tersliklere rağmen işler kötü değil. Çünkü Avrupalının da tercih ettiği bir destinasyon Side. Misafir profilinde Avrupalı da olduğu için bu sene de Kovid’den sonra İngiliz pazarı Side’de yükseliyor" dedi.

17/06/2022 08:55
İngiliz turistin ilgisi Ege'den Akdeniz'e kaydı

Cengiz Haydar Barut, Hürriyet'e verdiği demeçte şöyle konuştu: "Side’de bu yıl yaşadığımız tersliklere rağmen işler kötü değil. Çünkü Avrupalının da tercih ettiği bir destinasyon Side. Misafir profilinde Avrupalı da olduğu için bu sene de Kovid’den sonra İngiliz pazarı Side’de yükseliyor. Side savaştan en az etkilenen bölgelerden bir tanesi. Türk misafir portföyü de gelişmiş. Alman turistin de Türkiye’deki en çok tercih ettiği bölge.

Yıllardır bölgenin İngiliz pazarına yatırım yapmasıyla bu pazarda da Ege’den ciddi olarak Antalya’ya kaydı. Bölgede de bu pazardan en çok faydalanan bölge Side. Orta Avrupa ve İskandinav turistin de sevdiği bir destinasyondayız. Biz bu bölgede turist sayısı olarak 2019 yılının üzerine çıkacağız. İnşallah savaş şartları normale dönerse seneyi güzel rakamlarla kapatırız.

En kötü zamanda Rusya’dan Antalya’da 1 milyona yakın turist geldi. Bu yıl gündemde savaş olmasaydı beklentimiz 5 milyon Rus 2 milyon Ukraynalı yolcuydu. Türk Hava Yolları’nın destekleri, acentelerin bulduğu birtakım çözümlerle bu pazarlarda savaşa rağmen başarılı olacağımızı düşünüyorum. Bu yılki temennimiz Antalya’ya tüm pazarlarda 16 milyon, Rus pazarında ise 3 milyon turistin gelmesi, umarım ulaşırız.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.