İngiliz tatilcilere Türkiye uyarısı...

Geçtiğimiz aylarda yaşanan talihsiz olayların ardından, Türkiye’ye tatile gelmeyi planlayan İngiliz tatilcilere özellikle günlük geziler ve su sporları organizasyonlarına katılma konusunda dikkatli olmaları uyarısı yapıldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İngiliz tatilcilere Türkiye uyarısı...

Daily Telegraph gazetesinin haberine göre, İngiltere Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü tatilcilere, AB ülkelerinde geçerli olan Avrupa Sağlık Sigortası kartları Türkiye’de geçerli olmadığı için, yolculuğa çıkmadan önce kapsamlı bir sigorta yaptırmalarını tavsiye etti.     

 

 

 

Sözcü, tur operatörlerinin güvenli olmayan faaliyetlerini gören tatilcilerin Türk yetkililere bilgi vermesini istedi. Ülkenin önde gelen hukuk firmalarından Irwin Mitchell da, son dönemde aile üyeleri ya da dostları Türkiye’ye tatile gelip ölümcül kazalar geçiren ve dava açmak isteyen müvekkillerinin sayısında yoğun bir artış olduğunu belirtti.

 

 

 

Şirket İngilizlerin Türk mahkemelerine dava açmaları durumunda uzun süreli gecikmeler ve limitli miktarda tazminatlar alma ihtimaliyle karşı karşıya olduğunun altını çizdi. (Hürriyet)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.