İngiliz tatilciler 2010 da daha fazla harcayacak

İngiliz tatilciler 2010 da tatil planlarını daha rahat yapıyor. İngilizler aynı zamanda, yeşile önem veren tur operatörlerini tercih ediyor. First Choice adlı tur operatörünün güncel Trend raporuna göre, İngiltere de çevreyi koruyan ve sürdürülebilir turizme önem veren tatil ürünleri revaçta.

31/12/2019 23:40
İngiliz tatilciler 2010 da daha fazla harcayacak

Travelmole'un haberine göre İngilizler'in yüzde 80'i, 2010 yılındaki tatil planları konusunda son derece iyimserler. TUI'ye bağlı Thomson and First Choice adlı tur operatörlerinin yayınladıkları bir güncel Trend raporuna göre, çevre koruyan ve sürdürülebilir turizme önem veren tatil ürünleri İngiltere'de revaçta.

Rapora göre 10 kişiden altısı, 'Yeşile' önem veren şirketlerden tatil rezervasyonu yapmayı yeğleyecekler. Aranan kriterlerin arasında yerel halktan eleman çalıştırmak, yerel ürünleri tüketmek ve enerji tasarrufu sağlayan oteller gibi konular ağır basıyor.

Turizmcilere müjde...

Thomson ve First Choice'un yaptırdıkları ankete katılan kişilerin yarısı, önümüzdeki yılda tatil masraflarından kısmayıp bu yılki rakamları tekrar gözden çıkarmaya hazır. Yüzde 24'ü ise, tatil için daha fazla para bile harcamak istediklerini belirtti.

Daha yeşil tatiller...

First Choice yaz 2010'a yönelik "Daha Yeşil Tatil" adlı online katalogunu yayına koydu. İnternetten indirilebilen bu özel 'Sürdürülebilir turizm' katalogu, bütün dünyada yer alan 41 tesisi örnek olarak gösteriyor. Bunların arasında Türkiye'den Delphin Palace Deluxe adlı otelin de katalogda yer alması dikkati çekiyor.

Genel olarak iyimser bir tutumu sergileyen İngiliz turizmcileri ve müstakbel tatilcileri de kötü bir şekilde etkileyen tek bir unsur var: Kasım itibaren uzun menzilli uçuşlarda yolcu başına alınan bir vergi (Air Passenger Duty Tax), 40 Paunt'tan 80 Paunt'a yükseltilecek. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.