İlk ‘Yeşil Yıldız’ı, BW The President Hotel aldı…

Bu yıl 20. yılını kutlayan BW The President Hotel, ‘Sürdürülebilir turizm için sürdürülebilir çevre’ felsefesinden yola çıkarak, İstanbul’un İlk, Türkiye’nin İkinci ‘YEŞİL YILDIZ’ alan oteli oldu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İlk ‘Yeşil Yıldız’ı, BW The President Hotel aldı…

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, çevreye duyarlılık belgesi olarak verilen ‘YEŞİL YILDIZ’ı alan BW The President Hotel; otelin çevreye duyarlı olması konusunda, son birkaç yıldır 5 milyon doların üzerinde altyapı yatırımı gerçekleştirirken, her ay düzenlediği eğitimler ile tüm personelini çevre konusunda bilgilendirdi. 2010 yılında, her ay gerçekleşecek olan çevre eğitimlerine, otel personelinin yanı sıra, çevre esnafının katılımının sağlanması planlanıyor.  

ALTYAPIMIZI, ENERJİ TASARRUFU VE ÇEVRE KİRLİLİĞİNİ ÖNLEMEK İÇİN YENİLEDİK

Son birkaç yıldır, enerji tasarrufu ve çevre kirliliğinin önlenmesi konusunda yatırım yaptıklarını kaydeden BW The President Hotel Genel Koordinatörü Recep Arifoğlu, “Klima cihazları, ısıtma cihazları, soğutma kuleleri, buhar kazanları başta olmak üzere altyapımızı; enerji tasarrufu ve çevre kirliliğinin önlenmesi konusunda, yaklaşık 5 milyon doların üzerinde yatırım ile yeniledik. BW The President Hotel grubu olarak, İstanbul’un ilk ‘Yeşil Yıldız’ alan oteli olmaktan, büyük bir gurur ve mutluluk duyuyoruz” dedi.
Recep Arifoğlu, altyapı yatırımlarının paralelinde, % 18 elektrik tasarrufu, % 40 su tasarrufu ve aylık ortalama 300 kg daha az deterjan kullanımı gibi sonuçların alındığını sözlerine ekledi.

ÇEVRE EĞİTİMİ, 2010 YILINDA DEVAM EDECEK

Otel genelinde, 2009 yılında her ay yapılan çevre eğitimleri sonucunda, atıkların geri kazanılması ve geri dönüşüm projeleriyle, 103 ağacın kesilmesinin önlendiğini açıklayan BW The President Hotel Genel Müdürü Ersin Durgun, aynı zamanda, 950 kilogram atık yağın  geri kazanılmasını sağlayarak, doğadaki 950 milyon metreküp içme suyunun kirlenmesinin önüne geçildiğini ve otel bünyesinde atık pillerin geri kazanılmasıyla da, yaklaşık 26 bin metrekare toprağın kirlenmesinin önlendiğini söyledi.
Tüm departmanlara verilen çevre eğitiminin 2010 yılında da devam edeceğini belirten Ersin Durgun, “Aldığımız eğitimler ile hepimiz; hem otelimizde, hem de sosyal hayatımızda, kaynakların daha tasarruflu kullanılması konusuna, büyük bir duyarlılık ile yaklaştık. Önümüzdeki yıl, bu bilinci, iş yerlerimiz ve evlerimizin yanı sıra, çevremizdeki herkese aşılama konusunda çalışmalarımız devam edecek. Gerek eğitim, gerek çevre kirliliğini önleme ve enerji tasarrufuna yönelik yaptığımız altyapı çalışmaları neticesinde, İstanbul’un ilk ‘Yeşil Yıldız’ alan oteli olmaktan, büyük onur ve mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.
 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.