II. Akademik Turizm Eğitimi Arama Konferansı başlıyor...

Muğla Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından ilki geçen yıl gerçekleştirilen Akademik Turizm Eğitimi Arama Konferansı'nın ikincisi, 22-25 Nisan 2010 tarihleri arasında Fethiye LykiaWorld Ölüdeniz'de düzenleniyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
II. Akademik Turizm Eğitimi Arama Konferansı başlıyor...

Arama Konferansı’nın bu yılki teması “Lisansüstü Turizm Eğitimi” olarak seçildi. Konferansın Koordinatörü Prof. Dr. Metin Kozak, Türkiye’de 28’i yüksek lisans ve 8’i de doktora düzeyinde olan toplam 36 lisansüstü programı bulunduğunu anımsatarak şu bilgileri veriyor:

“Konferansın  moderatörlüğünü Dr İrfan Mısırlı yapacak. Sponsorluğunu ise LykiaWorld Ölüdeniz Resort üstlendi. Bu yılki II. Akademik Turizm Eğitimi Arama Konferansı’na 21 üniversiteden 40 akademisyen katılıyor. 24 Nisan günü sora erecek toplantının sonuçlarını da kamuoyu ile paylaşılacağız.”

Arama Konferansı’nın temel amacı 5 başlık halinde şöyle belirleniyor:

 

1.   Lisansüstü turizm programlarının sayısal olarak artmasındaki olumlu ve olumsuz  etkilerine  dikkati çekmek.

 

2.   Daha nitelikli bir eğitim-öğretim için nelerin yapılması gerektiğine ilişkin öngörüler elde etmek.

 

3.   Lisansüstü düzeyde dersler yürüten öğretim üyeleri arasında iletişim ortamlarının geliştirilmesine katkıda bulunmak.

 

4.   Lisansüstü turizm programlarında hangi derslerin okutulması gerektiğini ortaya koymak.

 

5.   Dünya’daki lisansüstü turizm programları içerisinde öncü ve örnek programların ülkemizde de geliştirilip yapılmasını sağlamak.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.