İftara zam geldi, en ucuz menü 70 TL...

İstanbul’da hemen hemen bütün oteller, Ramazan için mönülerini belirledi. Açık büfe, teras keyfi, Boğaz manzarası, canlı fasıl müzik, müşterilere sunulacak hizmetlerden sadece birkaçı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İftara zam geldi, en ucuz menü 70 TL...

Müşteriler de iftar yemekleri için otelleri, mönü içeriklerini, fiyatları, indirimleri ve özel paketleri araştırmaya şimdiden başladı. Ramazan ayında İstanbul’da  iftar en erken 19.35, en geç ise 20.35’te olacak. Geçen senelere, hatta kış mevsimindeki Ramazan iftar saatlerine oranla oruçlar çok daha geç saatlerde açılacak.  Bu durum, otelleri bu Ramazan’da biraz tedirgin ediyor. Çünkü kış aylarına rastlayan Ramazanlarda iş  çıkışları, iftar saatlerine denk geliyor ve otellere iftar yemeklerine gidilebiliyordu. Ancak bu yıl iş çıkışı, iş yerindeki arkadaş grubuyla iftara gitmek için  biraz daha beklemek gerekiyor. Yine de, otellerde, bu sene iftar yemeklerine olan talep  büyük.

 

109 TL’YE AÇIK BÜFE SERVİSİ

The Ritz Carlton’da iftar yemekleri için rezervasyonlar başladı. The Ritz Carlton, bu sene kişi başı 109 TL’ye açık büfe iftar yemeği ve fasıl uygulaması yapıyor. Otelin halkla  ilişkiler yetkilisi Serah Resid, bu sene yoğun bir sezon geçirecekleri düşüncesinde. Ramazan’a birkaç hafta kala rezervasyonlar başlamış. Genellikle Türk  ailelerinin ve iş gruplarının iftara geldiklerini belirten Resid, yazın gelen Arap turistlerin  Ramazan döneminde ülkelerine döneceklerini, bu yüzden bu dönemde otellerinde olmayacaklarının altını çiziyor.

 

HER HAFTA AYRI MÖNÜ

İstanbul’un bir başka beş yıldızlı oteli Ceylan Intercontinental, Ramazan’da her hafta değişik bir mönü hazırlayacak. Burada, iftar yemekleri, iki ayrı restoranda sunulacak.  Yoğun bir Ramazan ayı bekleyen Ceylan Intercontinental’ın Halkla İlişkiler Müdür Yardımcısı Canan Turhal, “Şu ana kadar gerçekleşen işlemlere göre, 2010’un Ramazan ayı 2009’a kıyasla çok daha yoğun olacak gibi görünüyor” diyor.

Arap turist için geleneksel iftar mönüsü...

Conrad, Hilton ve Hilton ParkSA da rezervasyonlara başladı. Otellerin pazarlama ve  halkla ilişkiler sorumlusu Burcu Yatmazoğlu, Ramazan’ın yaza gelmesini, otellerin  işlerinde olumsuz bir etki yaratacağını düşünenlere karşılık, “Bu sene, geçen seneden  daha yoğun bir Ramazan geçireceğiz” diyor. Hilton ve Hilton ParkSA’da, ağırlıklı olarak,  iş amaçlı organizasyonlar ve dernek davetlerinin, bunun yanında, aile buluşmalarının  olacağını belirtiyor. Ayrıca bu otellerde 10-15 kişiyi aşan gruplara indirim uygulanıyor.  Öte yandan Ortadoğu ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden gelen müşteriler için de  restoranlar ve oda servisinde Arapça mönü yanında bu turistlerin damak tadına uygun  mönüler hazırlanıyor.

 

The Marmara Esma Sultan’a ilgi büyük...

The Marmara, Taksim, Pera ve Esma Sultan Yalısı’nda iftar yemeği sunuyor. The  Marmara Taksim’de, A La Carte iftar yemekleri, ziyafet restoranlarında ise grup ve  şirket yemekleri düzenlenecek. Otel, ailelerden, büyük gruplara kadar herkesi  ağırlayabilecek. Ama The Marmara Taksim Yiyecek ve İçeçek Koordinatörü Nedim  Akbayrak’a göre, otel, ağırlıklı olarak üst düzey yöneticileri ağırlayacak. The Marmara  Esma Sultan’da ise, firmaların özel iftar yemekleri veya İstanbul’un tanınmış ailelerinin  iftar yemekleri yapılacak. Esma Sultan Yalısı’nda fiyatlar 110 TL’den başlıyor. Akbayrak,  “Esma Sultan’daki organizasyonlar, geçen yıla göre yüzde 25 daha fazla” diyor.

 

Grand Hyatt İstanbul en az bin kişi bekliyor...

Bu Ramazan ayında, Grand Hyatt’a iftar yemeğine gitmek isteyenler için, kişi başı fiyat  85 TL. Büyük bir  açık büfe ve fasıl fiyata dahil olanlar. İftar programı, küçük misafirlere  fiyat ayrıcalıkları sunuyor. Sahur ve iftar dahil konaklama paketleri de bulunuyor.  Pazarlama İletişimleri Müdürü Defne Tatari, bu sene bin-bin 500 arasında müşteri  beklediklerini belirtiyor.

 

Mövenpick iftarda fiyatı sabit tuttu...

Mövenpick’te iftar bu yıl da  78 TL. Pazarlama Müdürü Buket Oğuz zam yapmama nedenlerini ”İftarın geç olması  sebebiyle müşterilerimizin evlerine dönmek yerine oteli tercih edebilmelerini istiyoruz”  diye açıklıyor. Oğuz, rezervasyonların temmuz ortasında başladığını söylüyor. (HT)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.