İBB, yabancı gazetecileri İstanbul'da ağırladı

İBB Turizm Şube Müdürlüğü, Almanya/Berlin merkezli “Gazeteciler için Uluslararası Programlar” (IJP e.V.)  üyesi 45 yabancı gazeteciyi İstanbul’da ağırladı.

09/10/2024 12:06
İBB, yabancı gazetecileri İstanbul'da ağırladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Turizm Şube Müdürlüğü ve Almanya/Berlin merkezli “Gazeteciler İçin Uluslararası Programlar” (IJP e.V.) iş birliğiyle 2-6 Ekim 2024’te gerçekleştirilen medya etkinliği kapsamında yabancı gazeteciler İstanbul’da ağırlandı. Avrupa’nın önde gelen medya kuruluşlarına mensup 45 gazeteciyi bir araya getiren program kapsamında, İstanbul’un zengin kültürel ve tarihi mirasları ziyaret edildi.

Süddeutsche Zeitung, Berliner Zeitung, Bayerischer Rundfunk, Deutsche Welle, Politico ve Zeit gibi prestijli medya kuruluşlarının temsilcileri, İstanbul’un tarihten gastronomiye farklı yönlerini yerinde deneyimleme fırsatı buldu. Etkinlik süresince gazeteciler, kentin küresel ölçekteki önemine dair de kapsamlı bilgiler edindi. İBB Turizm Müdürü Hüseyin Gazi Coşan’ın eşliğinde Gülhane ve Yerebatan Sarnıcı, Sultanahmet Camii, Hipodrom Meydanı ve Tekfur Sarayı, Büyükada, Heybeliada, Beyoğlu gibi tarihi alanları keşfeden yabancı gazeteciler, İBB Miras’ın başarılı restorasyonlarıyla şehre kazandırdığı Art İstanbul Feshane, Bulgur Palas, Taş Mektep, Kara Surları, Çubuklu Silolar, Anadolu Hisarı, Metrohan, Casa Botter gibi yapıları da ziyaret etti. Program, 6 Ekim akşamı İstanbul Boğazı’nın eşsiz atmosferi eşliğinde yapılan veda yemeğiyle sona erdi.

“İstanbul’un elçisiyiz”

Etkinlik süresince İstanbul’un güzelliklerini keşfeden yabancı basın mensupları, kentte olmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Gezide Magnet adına yer alan Evgeniya Sayko, “İstanbul'un güzel atmosferinde geçirdiğimiz bu üç gün gerçekten harika ve unutulmazdı” dedi. Estonya’dan katılan gazeteci Mele Pesti de duygularını, “İstanbul gezisi muhteşemdi! Zaten İstanbul büyükelçisi olarak çalışıyorum.

Dönüş uçuşunda birlikte oturduğum insanlar da dâhil olmak üzere birkaç kişiyi anlattım bile. Böylece İstanbul'un bir elçisi olarak çalışmaya başladım” şeklinde dile getirdi. Litvanya Ulusal Radyosu’ndan Urte Karalaite ise, “İstanbul’dan güzel hatıralarla doluyum. Her şey için teşekkür ederim” dedi. Monika Petkeviciute ise “Güzel İstanbul’u görmek çok ilginçti” diye konuştu.

Uluslararası iş birliklerinin güçlenmesi açısından önemli

IJP e.V. ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığının iş birliğiyle düzenlenen program, sadece İstanbul’un tanıtımı açısından değil, aynı zamanda uluslararası gazetecilik alanında kurulan bağların güçlenmesi açısından da büyük önem taşıyor. Etkinlik dahilinde yapılan geziler sayesinde İstanbul’u yakından tanıma imkanı bulan yabancı basın mensupları, deneyimlerini görev aldıkları basın organlarında ve çeşitli medya platformlarında paylaşarak, şehrin kültürel zenginliğini geniş kitlelere aktardılar.

İstanbul’un uluslararası platformlarda daha görünür hâle gelmesine katkı sağlayan etkinlik, gazetecilik alanındaki uluslararası iş birliğini de güçlendirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve IJP e.V. iş birliğinde düzenlenen bu tür etkinliklerin, gelecekte de şehrin küresel tanıtımı açısından devam etmesi planlanıyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.