"Huzurlu Türkiye", turizmde kazanacak...

Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu, iç sorunlarla uğraşan Yunanistan, Tunus, Mısır gibi ülkelere giden turistlerin tatil planlarında değişiklik yapmalarının beklendiğini, turistlerin birçoğunun da Türkiye’yi tercih edeceğini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
"Huzurlu Türkiye", turizmde kazanacak...

Polatoğlu, turistlerin tatil için yaptıkları tercihlerde, gidecekleri ülkenin tarihi ve doğal güzellikleri kadar güvenli olmasının da önemli bir rol oynadığını ifade etti. Turistlerin ne kadar güzel olursa olsun, sorunlarla boğuşan bir ülkeyi tercih etmediğini anlatan Polatoğlu, bu nedenle ülkelerin huzur ve istikrarının çok önemli olduğunu belirtti.

 

Turizm pastasında önemli bir payı olan Yunanistan, Tunus, Mısır gibi ülkelerde yaşanan iç sorunların da buralara giden turistlerin tercihlerinde değişikliklere yol açacağını ifade eden Polatoğlu, bu durumdan istikrar ve huzurun hakim olduğu Türkiye’nin karlı çıkabileceğini bildirdi.

 

Polatoğlu, şunları söyledi: "İsrail, Mısır, Lübnan, İspanya, İtalya ve Yunanistan’daki iç karışıklıklar, patlayan bombalar, grevler, yangınlar, saldırılar turistleri bu ülkelerden kaçırdı. Sadece Tunus’a giden 1,5 milyon Fransız, 800 bin Rus, 700 bin İtalyan turistin yarısının rotalarını Türkiye’ye çevirecekleri öngörülüyor.

 

Mısır’dan vazgeçenlerin yüzde 35’i de Türkiye pazarına kayacak."

 

-PAZAR PAYI BÜYÜYECEK-

 

Cem Polatoğlu, turistlerin tercihlerindeki değişikliklerin Türkiye’nin turizm pastasındaki payını büyüteceğini belirterek, "Tercihlerinde değişiklik yapacak turistlerin yöneleceği Türkiye’de 2011 yılında turizm pazarı en az yüzde 15 büyüyecek, gelir yüzde 20 artacak" dedi.

 

Polatoğlu, Türkiye’nin son günlerde dünya genelinde düzenlenen çok sayıda turizm fuarının da gözdesi haline geldiğini belirterek, birçok ülkede şimdiden Türkiye rüzgarının esmeye başladığını söyledi.

 

Bu büyümenin turizm sektöründeki istihdamı da artıracağına dikkati çeken Polatoğlu, 32 farklı sektörün turizmden pay alacağını, direkt ve dolaylı olarak 4,5 milyon kişinin de iş imkanı bulacağını sözlerine ekledi. (Milliyet)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.