Hüseyin Şahin'in adı, caddeye verildi...

Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) eski başkanlarından, İstanbul Büyük Şahinler ve Antalya- Kemer Queen’s Park Resort Hotel’in kurucularından Hüseyin Şahin’in adı, Kayseri’nin Develi İlçesi’ndeki caddeye verildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Hüseyin Şahin'in adı, caddeye verildi...
Geçirdiği kalp krizi nedeniyle, 5 Şubat 2007 tarihinde aramızdan ayrılan turizm sektörü duayenlerinden merhum Hüseyin Şahin beyin adı, Develi Belediye Başkanı Recep Özkan tarafından geçtiğimiz günlerde ilçenin en işlek caddesine asıldı.

Erciyes Üniversitesi’ne bağlı ‘Develi Hüseyin Şahin Meslek Yüksekokulu’
Eğitimin önemini her fırsatta dile getiren merhum Hüseyin Şahin, sağlığında Erciyes Üniversitesi’ne bağlı ‘Develi Hüseyin Şahin Meslek Yüksekokulu’nun temellerini atmıştır. Değerli büyüğümüzün vefatının ardından, ailesi, inşaatı 2007 yılında bitirerek eğitim-öğretime kazandırdı.
Yüksekokulun bünyesinde; Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Lojistik, İş Sağlığı ve Güvenliği, Çocuk Gelişimi, Mekatronik Programı ve özellikle merhum Hüseyin Şahin’in arzusuyla Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı yer almaktadır.

Murat Şahin, “Onun vizyonu ve hayata dair felsefesi bizlere daima ışık olmakta ve yol göstermektedir”
Babasının adının caddeye verilmesinden duyduğu gururu dile getiren İstanbul Büyük Şahinler ve Antalya- Kemer Queen’s Park Resort Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şahin, şunları söyledi:
“Hayırsever kişiliği ile herkesin tanıdığı babamın, memleketine eğitim konusunda yaptığı yatırım, bizim için gurur kaynağıdır. Turizme katkıları da, tüm camia tarafından bilinmektedir ve yaptırdığı yüksekokulda da turizm ve otel işletmeciliği bölümü için ısrar etmiştir. Babam, her mecliste, eğitimin önemini vurgulamıştır ve özellikle, turizm sektöründe eğitim kaynaklı eksikliklere dikkati çekmiştir. Yaptırdığı yüksekokul ve doğduğu memlekete yaptığı katkılarının, bu şekilde karşılık görmesi bizi ayrıca gururlandırmıştır. Onun vizyonu ve hayata dair felsefesi, bizlere daima ışık olmakta ve yol göstermektedir”



HÜSEYİN ŞAHİN, KİMDİR?
1943 yılında Kayseri’nin Develi İlçesi’nde doğdu. Lise eğitimini Develi`de tamamladıktan sonra, 1965 yılında Ankara`da İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi`ni bitirdi. Askerlik görevini tamamladıktan sonra, aile şirketinde ticarete başladı. 1977 yılına kadar otomotiv ve inşaat işleri yaptı. 1977 yılında, 3 yıldızlı Şahinler Oteli`ni inşa ederek, turizme girdi. 1990 yılında 4 yıldızlı Büyük Şahinler Oteli`ni, 2004 yılında da 5 yıldızlı Quenspark Resort Otel`i işletmeye açtı. Turizmle birlikte madencilik ve inşaat sektörlerinde de faaliyet gösterdi. 1969 yılında Nejla Hanım ile evlendi. Yasemin, Selma, Zahide ve Murat isimli 4 çocuk babası olan Hüseyin Şahin, 5 Şubat 2007 tarihinde geçirdiği kalp krizi nedeniyle aramızdan ayrıldı.  

TUROB’ta 20 yıl görev yaptı

28 Nisan 1983 tarihinde TUROB Üyesi oldu. 1 Ağustos 1985-21 Şubat 2004 tarihleri arasında ve son 4 yılı Başkan olmak üzere TUROB’ta yaklaşık 20 yıl görev yaptı.

Tarih Görev
Başlangıç Bitiş
1 Ağustos1985, 21 Mart 1996 Yönetim Kurulu Üyesi
21 Mart 1996, 12 Nisan 2000 Başkan Yardımcı
12 Nisan 2000, 21 Şubat 2004 Başkan

Turizm sektörünün gelişim gösterdiği 1985 ile 1995 yılları arasında birçok Kanun, Yönetmelik ve tebliğ çıkması yönünde katkıları oldu. Bu dönemde, TÜROB Türkiye Otelciler Birliği’nin kurulmasında büyük çalışmalar yaptı. TUROB’un bugün ulaştığı başarıların mimarları arasında yer almıştır.



Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.