Hulda'nın Türkiye dönüşüne özel davet...

Uluslararası heykel sanatçımız İlhan Koman’ın İsveç’teki evi ve aynı zamanda atölyesi de olan M/S Hulda adlı gemi, Hulda Festivali kapsamında İstanbul’a geliyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Hulda'nın Türkiye dönüşüne özel davet...
The Marmara Esma Sultan Yalısı ve Vinkara Şarapları, 105 yıllık görkemli geçmişiyle sanat, bilim ve yaratıcılığın yaygınlaştırılması konusunda önemli rol oynayan M/S Hulda gemisinin Türkiye’ye dönüşü onuruna özel bir davet veriyor.

İlhan Koman Kültür ve Sanat Vakfı tarafından Koman’ın bilimsel sanat çalışmalarının izinden gidilerek bilimsel düşünceyi ve bilimde yaratıcılığı yaygınlaştırmak amacıyla 2008 yılında hayata geçirilen Hulda Festivali, Amsterdam, Anvers, Bordeaux, Lizbon, Barselona, Napoli, Malta Adası ve Selanik’in ardından İstanbul’da…

Hulda Festivali’nin bu yılki İstanbul ayağı ise 21 Eylül Salı günü The Marmara Esma Sultan Yalısı ve Vinkara Şarapları’‘nın katkılarıyla düzenlenecek açılış davetiyle başlayacak. İstanbul etkinlikleri kapsamında iki ay boyunca İlhan Koman’ın eserinden oluşan çeşitli sergiler ve atölye çalışmaları düzenlenecek.  

Hulda gemisinin Türkiye’ye dönüşü onuruna verilecek ve 300 seçkin davetlinin ağırlanacağı davette, The Marmara Esma Sultan Yalısı mekan ve ikram sponsoru olarak kapılarını açarken, gecenin şarap lezzetinin sağlayıcısı Vinkara Şarapları olacak. Vinkara Şarapları, Hulda’nın dünya turunda sırasıyla İstanbul öncesi 4 ana durak olan Barcelona, Napoli, Malta, ve Selanik’te verilen davetlerde de Hulda’nın yanındaydı.

Festival kapsamında Avrupa’nın birçok önemli şehrinde, İlhan Koman’ın 20 bilimsel eserinden oluşan sergilerin yanı sıra 10 gün süreyle bilim-sanat ilişkisini vurgulayan atölye çalışmaları gerçekleştirildi. (shf)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.