HRS, Alman turistlerin analizini yaptı...

"Otel personelinin davranışlarından hangisinden en çok nefret ediyorsunuz" sorusuna cevap veren Alman erkek ve kadın otel müşterileri, farklı tutumlarıyla dikkat çekti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
HRS, Alman turistlerin analizini yaptı...

Otel rezervasyon sitesi HRS'nin 600 Alman arasında yaptığı anket, otel misafiri olan Alman erkek ve kadınların arasında önemli tutum farkları olduğunu ortaya koydu. Sonuçlar arasında dikkat çeken bir nokta: Alman erkekleri otel personeli ile flört etmeyi severken, kadınlar bunu sevmiyor.

 

Fakat Almanları –erkek olsun, kadın olsun- en çok rahatsız eden konu, otel personelinin sevimsizliği ve kabalığı. "Otel personelinin davranışlarından hangisi sizi en çok rahatsız ediyor" sorusuna Alman erkek ve kadınların büyük bölümü, "Sevimsizlik, kabalık ve kibir" cevabını verdi.

 

Bu konuda Alman erkek ve kadınların arasında pek bir fark ortaya çıkmazken, tutumları başka konularda belirgin farklar gösteriyor. Alman erkeklerin yüzde 41´i otel personelinden "Yoğun ilgi" beklerken, kadınların ancak yüzde 33´ü öyle bir ilgiyi istiyor. Alman erkeklerin yüzde 18,2´si personelin vücut kokusundan rahatsız olurken, kadınların ancak yüzde 14,5´i bundan rahatsızlık duyuyor. Alman erkeklerin ancak yüzde 3´ü personelin kendileriyle flört etmesinden rahatsız olurken, kadınların yüzde 6´sı bundan rahatsız olduğunu ifade ediyor. 

 

 

Cinsiyetin yanısıra,  Alman otel misafirlerinin yaşı da bazı tutum farklılıklarını oluşturmada etkili oluyor. 50 yaş ve üstü Alman misafirlerin yüzde 30´u otel personelinin sevizmsiz ve nezaketsiz davranışlarından rahatsız olurken, bu oran 29 yaş ve altında olanlarda ancak yüzde 17,5´i buluyor.

 

 

Otel personelinin yabancı dil bilmesi konusunda ise, yaşlı Alman otel misafirleri daha hoşgörülü oluyor. 50 yaş ve üstü olanların ancak yüzde 18´i dil bilmeyen otel personelinden rahatsız olurken, 29 yaş ve altı olanlarda bu oran yüzde 30,5´lere kadar çıkıyor. (tourexpi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.