Hizmet turistin ayağına götürülüyor...
Türkiye’de sağlık turizmini geliştirmek isteyen Sağlık Bakanlığı’nın yeni yönetmeliği, özel sağlık sektörü ile turizm sektörünün işbirliği kapılarını araladı.
Özel hastaneler, aynı kentteki otellerin içinde sağlık tesisleri açabilecek. Sağlık Bakanlığı’nın sağlık turizmini büyütmek için hazırladığı yeni yönetmeliğe göre, özel sağlık kuruluşları da kendi bünyelerinde hastalara otel hizmeti verebilecek. Türkiye’de sağlık turizmini geliştirmek isteyen Sağlık Bakanlığı’nın yeni yönetmeliği, özel sağlık sektörü ile turizm sektörünün işbirliği kapılarını araladı.
Özel hastanelere, otellere sağlık tesisi açma olanağı veren yönetmelik, böylece sağlık hizmetini de turistin ayağına götürmüş olacak. Bakanlık, yeni yönetmeliğiyle otellerdeki sağlık ünitelerinin gelişmesine fırsat verecek. Daha önce belli bir yatak sayısı üzerindeki otellerde doktor zorunluluğu bulunurken bu revirler artık otel bünyesindeki bir sağlık tesisine dönüşebilecek.
Yönetmeliği değerlendiren Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Genel Sekreteri Cevat Şengül, bakanlığın sağlık turizmini geliştirmek için attığı bu adımın, sektör açısından çok önemli olduğunu söyledi.
BELGE 30 GÜN İÇİNDE VERİLECEK...
Özel sektörün yıllardır yurtdışından hasta getirmek için çalıştığını anımsatan Şengül, “Yoğun bakım ve ameliyathane dışında özellikle ağız ve diş sağlığı, yaşlılıklar nedeniyle oluşan hastalıkların tedavi edildiği geriatrik merkezler, yine fizik tedavi gibi bölümleri, turizm tesislerinde açabileceğiz” dedi. Yönetmelikle kurulacak tesislerin özellikle diş ve fizik tedavi gibi hastalıklarda ciddi sayıda hastayı Türkiye’ye çekebileceğinin altını çizen Şengül, sağlık turizmi kapsamında gelen hastaların, hastanede yatma mecburiyetinin de kalkacağını kaydetti.
'En az 4 yıldızlı klinik konukevi kurulabilecek'...
Sağlık Bakanlığı’nın yönetmeliğine göre özel sağlık sektörü ancak aynı kentte bulunan otellere sağlık tesisi açabilecek. Aynı kentte olması gerek Yönetmelikle, özel sağlık sektörü de hastanenin yakınında klinik konukevi kurabilecek. Bu konukevlerinin turistik konaklama tesisi gibi çalışmayacağını anlatan Cevat Şengül, burada sadece hasta ve refakatçinin hizmet alabileceğini söyledi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan belgeli en az 4 yıldızlı konaklama tesislerinin satın alınıp ya da kiralanarak klinik konukevi olarak kullanılabileceği belirtilen yönetmelikte şöyle denildi: “Klinik konukevleri, bir hastaneye bağlı olarak kurulur ve faaliyetleri bağlı bulundukları hastanenin sorumluluğunda düzenlenir. Klinik konukevlerinden hizmet almak için müracaat eden hastaların, hastane tedavisinin tamamlanmış ve ayakta tedavi programına alınmış olması gerekir. (HT)
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: