Hediye Güral Gür: Antalya’da çok güzel bir tesis hayata geçiriyoruz

NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, CNBC-e’de yayınlanan Şafak Tükle’nin sunduğu İhracat Rotası programına konuk oldu.

04/09/2024 12:48
Hediye Güral Gür: Antalya’da çok güzel bir tesis hayata geçiriyoruz

Sezon denildiğinde hep yaz aylarının akıllara geldiğini fakat turizmciler için durumun daha farklı olduğunu dile getiren NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, “Sezon bizim için Kasım ayının ortasına kadar uzadı. Özellikle UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası ve Paris 2024 Olimpiyatları nedeniyle sezona düşük bir başlangıç yaptık.

Fakat bu organizasyonlar nedeni ile ülkemize gelemeyen Avrupalı turistler artık gelmeye başladı. Biz hiçbir zaman ‘Şimdi ne yapacağız?’ diyen bir sektör olmadık. Kültür ve Turizm Bakanlığı liderliğinde planlarımız ve stratejilerimiz hep hazırdı.

"Hedeflerimiz var ve yılsonunda da bu hedeflere ulaşacağımıza inanıyoruz"

Hedeflerimiz var ve yılsonunda da bu hedeflere ulaşacağımıza inanıyoruz. Ülkemize gelen en yoğun turist Rus ve BDT pazarından alıyoruz. İkinci sırada Almanya, sonrasında Doğu Avrupa ve İngiltere geliyor. Avrupa pazarında güçlüyüz. Dolayısıyla bizim getirmeyi amaçladığımız, uzun vadede yatırım yaptığımız ülkeler var.

Bunlardan bir tanesi Çin. Çin çok büyük bir pazar, seyahat eden pasaport sayısı da çok fazla. Bizim buradan mutlaka pay almamız gerekiyor. Bu anlamda özellikle Türk Hava Yolları’nın yaptığı çalışmalar var. Onların uçtuğu her destinasyonun bizim hedefimizde olması gerekiyor. Çünkü mesafe uzadıkça kalış süreleri de uzuyor. Panama, Meksika, Venezula, Çin, Kore ve Hindistan önemli pazarlar” ifadelerinde bulundu.

"İkinci altı ayda arayı kapatacağız"

NG Hotels olarak 2024 yılının başındaki daralmadan etkilendiklerini belirten Güral Gür, “Biz NG Hotels olarak 3 otelimizle yıl boyu hizmet veriyoruz. 1 otelimizle ise sezon değerlendiriyoruz. Yılın başındaki daralmadan biz de etkilendik. Çünkü turizm çok hassas bir sektör. Olumlu da olumsuz da olsa çok çabuk etkileniyoruz. İkinci altı ayda arayı kapatacağız gibi görünüyor. Hedeflerin tuttuğu önemli bir sezon bitirmiş olacağız. Sadece bakanlıktan beklemiyor biz de üstümüze düşeni yapıyoruz.

Bizi başkasının anlatmasındansa kendimizin anlatmasını çok daha değerli gördüğümüz için yurtdışında düzenlenen çeşitli fuar ve organizasyonlara katılım sağlıyoruz. İngiltere, Rusya ve BDT bizim otellerimiz için önemli pazarlar. Bu pazarlar için kendi otellerimiz bünyesinde özel etkinlikler düzenliyoruz. Bu etkinlikler çok büyük organizasyonlar değil, 20-30 kişinin katıldığı herkesle birebir ilgilenilen ve sohbet edilen etkinlikler oluyor. Geri dönüşleri de güzel bir şekilde alıyoruz” dedi.

"Çok güzel bir tesis hayata geçiriyoruz"

Bodrum ve Antalya’daki otel yatırımlarına da değinen Güral Gür, “Bodrum otelimizin inşaat yasağı biter bitmez Ekim ayında kaldığımız yerden devam edeceğiz. Umuyorum çok kısa bir süre içerisinde oteli tekrar Türk turizmine kazandıracağız. Kemer’deki otelimizin çalışmaları devam ediyor proje aşamasında. Biz çok titizleniyoruz proje aşamasında.

Kısa süreli proje hazırlayıp yolda hallederiz diye işe başlamayı sevmiyoruz. Bu yüzden de proje dönemlerimiz uzun sürüyor. Çok güzel bir tesisi, Kemer’deki otelimizin yanında hayata geçireceğiz.  Önümüzdeki sezon değil de 2026 sezonu bizim için açılış olur diye düşünüyorum” diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.