Heathrow, boş koltukla uçan şirketleri cezalandıracak...

Heathrow, yaşlı uçaklarla uçan ve koltukları boş olan şirketlere yüksek cezalar getirmeyi planlıyor. Havaalanı Avrupa’daki rakipleri ile baş edebilmek için havayolu şirketlerine dönük ödeme ve yaptırım politikalarını değiştiriyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Heathrow, boş koltukla uçan şirketleri cezalandıracak...

Havaalanı sözcüsü toplam gelirlerinde bir artış beklemediklerini, ancak bu alandaki gelirlerinde çevreci uygulamalar lehine bir artışın ağırlık kazanacağını ifade etti.

 

Financial Times’ın bir raporuna göre Havaalanı minimum kalkış ücretini £220’den £1000’e yükseltiyor.Uçakların iniş ücretlerine gelince durum farklı; uçağın karbon salınımı üzerinden alınan bedel 10%dan 15%e yükseltilecek.

 

Gürültüsüz uçaklarla uçan havayolları yüksek indirimler elde edecek. Transit yolcu taşıyan uçakların da aynı indirimlerden yararlanması sağlanacak. Ancak, iç hat uçuşlarında bedellerin yükseleceği bildiriliyor. Heathrow’dan en çok uçuşu sağlayan British Airways bu değişiklikleri desteklemekle birlikte bazı konularda görüşlerini şöyle açıkladı:

 

"Bir başka açıdan bakarsanız, iç hat uçuşlarında uygulanacak olan ücret artışları kısa vadede bir gelir artışı sağlasa da, uzun vadede yolcu sayısı ve buna bağlı olarak uçuş sayısının azalmasına neden olacaktır. Bu sonucun, değişikliklerden beklenen gerçek hedef olmadığı düşüncesindeyiz." (tourexpi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.