Hazine'den Didim'de satılık dev arsa

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), İstanbul ve Aydın’da bulunan bazı taşınmazları satış yöntemiyle özelleştirecek.

12/09/2024 13:01
Hazine'den Didim'de satılık dev arsa

Son dönemde birçok arazi satışının yapıldığı Aydın Didim’de ve İstanbul Kartal’da yeşil alanlar da ihaleye çıkarıldı. Geçtiğimiz günlerde toplam 16 bin metrekarelik kamu arazisinin satıldığı Aydın Didim’de satış yoluyla özelleştirilecek yeşil alanlara bir yenisi daha eklendi. Birgün'ün haberine göre ÖİB’nin yatırımcılara yönelik duyurusu, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Duyuruya göre, İstanbul Kartal’daki Soğanlık mahallesinde 13 bin 419 metrekarelik alan ve Aydın’ın Didim ilçesi Cumhuriyet mahallesinde 13 bin 262 metrekarelik yeşil alanın satışı gerçekleştirilecek. İhaleler, birden fazla teklif sahibinden kapalı zarfla teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle ‘‘pazarlık’’ usulüyle gerçekleştirilecek, teklif sahiplerinin katılımıyla yapılacak açık artırma suretiyle sonuçlandırılacak.

7 Eylül’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karar ile aynı bölgede toplam 16 bin metrekarelik 3 ayrı kamu arazisi Özelleştirme İdaresi tarafından satıldı. Cumhuriyet mahallesinde bulunan 6 bin 443 metrekarelik arazi 124 Milyon 500 Bin TL karşılığında Premium İnşaat’a satılırken 6 bin 443 metrekarelik arazi de 136 Milyon karşılığında Erz İnşaat’a satıldı. Kararda, Didim’de faaliyet gösteren bir başka firma olan Hasan Hüseyin Yapı’nın da 7 bin 830 metrekarelik kamu arazisini 173 Milyon TL bedel ile satın aldığına yer verildi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.