Hayriye Aydın: Sultanahmet turizm bölgesi olarak desteklenmeli...

Divas Hotel Genel Müdürü Hayriye Aydın, "2010 Yılında Sultanahmet bölgesinde turizm sektöründe geçmiş yıllara baktıgımızda ciddi bir artış görülmektedir."

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Hayriye Aydın: Sultanahmet turizm bölgesi olarak desteklenmeli...
Divas Hotel Genel Müdürü Hayriye Aydın Turizm Aktüel'e yaptığı özel açıklamada, Sultanahmet, turizm bölgesi olarak desteklenmelidir, dedi.
Ancak doluluk oranlarındaki artışla rakamsal girdiler aynı orantıda olamadı, döviz paritelerindeki aleyhimize gelişen durum nedeniyle, daha önceki, turizmin iyi olduğu dönemler kadar kazanamadık. Bu olumlu havanın oluşmasında İstanbul’un Avrupa Kültür Başkenti olmasının etkisi ayrıca arap pazarlarından talep artmasıyla oluştu.


Hayriye Aydın: Sektör olarak Sultanahmet markasını güçlendirmek için hep birlikte çalışmalıyız...

Tarihi yarımada demek Sultanahmet demektir. Sultanahmet turizmde Türkiye’nin gözbebeği demektir. Sultanahmet bölgesi, Turizm Bakanlığı tarafından turizm bölgesi ilan edilmesi son derece önemli bir adım olacaktır. Zira resmi olarak, turizm bölgesi ilan edilmesi bölgenin her anlamda yenilenmesi gelişmesi demektir. Bu konuda bizler sektörün içerisindeki işletmeler olarak  Bakanlıgımızı harekete geçirmeliyiz. 
Sultanahmet'te bulunan kamu binalarının turizm sektörüne kazandırılması, bölgenin ulaşım sorunlarının çözümü gerçekleştirilirse bölge gerçek anlamda turizmde bir markaya dönüşür.
Tarihi Yarımada’nın daha iyi bir noktaya ulaşacagından eminim ve umuyorum..  Markalaşmış bir turizm bölgesini pazarlamak ve satmak sektör için en kolay iştir. Sektör olarak Sultanahmet markasını güçlendirmek için hep birlikte çalışmalıyız. (shf)

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.