Haydi herkes sokağa...

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti (AKB) Ajansının, kültür-sanat, kültürel miras, kentsel uygulamalar ve kent kültürü alanlarında gerçekleştirdiği etkinlikler, İstanbullularla buluşmaya devam ediyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Haydi herkes sokağa...

İstanbul 2010 AKB Ajansı Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetmenliği etkinlikleri kapsamında, Türkiye'den Babil Balığı Sanat Derneği ve Avusturya'dan Super-16 Derneğinin ortak yapımı olan müzikli tiyatro gösterisi, 'Cihangir Insomnia', 23-27 Eylül tarihleri arasında İstanbullularla buluşacak. Tarlabaşı'ndaki yıkık dökük bir evin sakinlerini, gizli aşıkların uykusuzluğunu, genç bir aktörün esrarengiz ölümünü ve yabancı bir ülkede ''yabancı'' olmayı anlatan müzikli tiyatro gösterisi Garajistanbul'da görülebilecek.

 

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansının Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde gerçekleştirdiği, ''Barbaros'' çağdaş dans-drama projesi, 25 Eylülde Sütlüce Haliç Kongre Merkezi'nde sanatseverlere sunulacak. Proje, Kaptan-ı Derya Barbaros Hayreddin Paşa'nın hayatını ve 16.yüzyıl Akdeniz Türk akıncılığını çağdaş dans ve tiyatro üslubuyla anlatıyor. Dünya prömiyeri 1 Temmuz'da Aspendos Uluslararası Opera Bale Festivali'nde dünya prömiyeri gerçekleştirilen proje, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetmenliği ile Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünün iş birliğinde hayata geçirildi. ''Barbaros'' çağdaş dans-drama projesi, 50 dansçıdan oluşan geniş bir kadroyla Devlet Opera-Balesinin bugüne kadar gerçekleştirdiği en geniş çaplı prodüksiyonlarından biri olarak yorumlanıyor.

 

YARATICI SOKAKLAR FESTİVALİ...

 
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Kentsel Projeler Direktörlüğü etkinlikleri kapsamında, Hollanda'dan HUNK Design ve IDEddy tarafından tasarlanan ödüllü Uçan Çim Halı, 2010 Avrupa Kültür Başkentleri Essen ve Pecs'in ardından, 20 Eylül–28 Ekim tarihleri arasında Beşiktaş Barbaros Meydanı'nda İstanbullularla buluşacak. Tüm dünyanın şehirlerinin aşırı özelleşme ve kamusal alanlarının niteliğini yitirme baskısı altında olduğu gerçeğinden yola çıkan Uçan Çim Halı, bu değişime karşı güzel bir alternatif olarak bireylere şehirden zevk alma duygusunu geri veriyor.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.