Havayolları 40 milyon yolcumuzu çaldı...

Yolcu sayısını 5,5 milyondan 50 milyona çıkaran havayolu şirketleri, otobüs firmalarının 250 milyon olması gereken yolcu sayısının 210 milyonda kalmasına yol açtı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Havayolları 40 milyon yolcumuzu çaldı...

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım, Türkiye'de gücünü giderek artıran uçakların 40 milyon otobüs yolcusunu tamamen kendi müşterileri haline getirdiğini söyledi.

 

Yılda taşıdıkları toplam yolcu sayısının bu sebeple 250 milyon olması gerekirken 210 milyonlarda kaldığını belirten Yıldırım, "Aslında birçok şehre açılan üniversiteler sebebiyle asıl etkiyi hissetmedik. Çünkü yeni üniversiteler bize 10 milyona yakın yeni yolcu kazandırdı." dedi. Yıldırım, bir zamanlar 5,5 milyon olan uçak yolcu sayısının şu an 50 milyona ulaştığına işaret etti.

 

Gelişen havayolu sebebiyle insanların otobüsü en fazla 6 saatlik yollarda kullanmaya başladığını, uzun yollarda otobüsü tercih etmekten vazgeçtiğini kaydeden Yıldırım, rekabetin getirdiği bu şartlar sebebiyle pazarda değişmeler yaşanmaya başladığını vurguladı.

 

"Artık otobüs işletmecileri de daha az enerji harcayan otobüs tercih ediyor. Küçük firmaların birçoğu büyük otobüs firmalarının kanatları altına girmeye başladı. İşletmeciler kısalan yol sebebiyle üç silindirli yerine daha az enerji harcayan tek silindirli otobüs tercih ediyor." diyor. Artık pazarın otobüse doyduğunu da hatırlatan Yıldırım, yılda ortalama 1.000 adet satılan otobüs sayısının bu yıl 700'e gerilediğini aktardı. (Zaman)

 

  


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.