Havalimanına kavuşamayan Alanya, umudunu 'Golf'e bağladı...

Bakan Günay’ın ‘turizmi 12 aya çıkarın’ talimatı üzerine harekete geçen Bakanlığın Yatırım Geliştirme ve Planlama Daire Başkanlığı, Alanya’ya gelerek yapılması planlanan golf sahalarını inceledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Havalimanına kavuşamayan Alanya, umudunu 'Golf'e bağladı...

Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, belirledikleri 11 alandan 9’unun golf sporu için uygun bulunmasını umut ettiklerini belirterek, bu konudaki tespit çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım Geliştirme ve Planlama Daire Başkanı Adnan Arslan, Arazi Tahsis ve Temini Şube Müdürü Süreyya Biberci, Kültür ve Turizm Uzmanı Şehir Plancısı Esin Büyükyazıcı, Golf Öğretmeni Bekir Kara ve Golf Danışmanı Tony Martin’den oluşan heyet, çalışmalarını sürdürüyor.

 

Alanya’da golf turizmi için şu ana kadar 11 saha belirlediklerini anlatan İlçe Kaymakamı Hulusi Doğan, “Belirlediğimiz söz konusu sahaların tespit çalışmalarını bakanlığa ilettik. Çalışmalar sürüyor. En az 9 sahanın golf için uygun bulunmasını umut ediyoruz. Alanya’da golf için elverişli sahalar var. Alanya golf turizminin merkezi ve cenneti olacak. Alanya’da turizm 12 aya çıkarsa bundan herkes kazanır” dedi.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.