Havaalanında intihar eylemi. En az 31 ölü, 130 yaralı...

Moskova'nın en işlek havaalanında meydana gelen patlamada 31 kişi öldü, en az 130 kişi de yaralandı. Rus haber ajansı patmaya intihar saldırısının neden olduğunu bildirdi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Havaalanında intihar eylemi. En az 31 ölü, 130 yaralı...
Rusya'nın Başkenti Moskova'nın en işlek hava alanı olan Domodedova Havaalanı'nın uluslararası terminalinde da bir patlama meydana geldi.
Patlamaya intihar saldırısının neden olduğunu aktaran Rus haber ajansı ITAR TASS, görgü tanıklarına dayanarak en az 31 kişinin öldüğünü ve 130 kişinin de yaralandığını bildirdi.
Polis yetkilisi Sergei Markin, patlama haberini doğrularken ayrıntılı bilgi vermedi. 

Interfax'a konuşan bir güvenlik kaynağı, "Elde edilen ilk bulgulara göre, patlamaya bir intihar saldırganının üzerindeki bombayı devreye sokması neden oldu" dedi. Patlamanın yerel saatle 16:40'ta (TSİ 15:40) gerçekleştiği açıklandı.

UÇUŞLAR DİĞER ALANLARA YÖNLENDİRİLİYOR
Patlamanın ardından Rusya'da havaalanı ve metrolarda güvenlik önleminin artılırken, Rus borsasında da düşüş yaşandı.
Moskova'daki diğer havaalanları Vnukovo ve Sheremetyevo'da da polis alarma geçti.
Rus medyası, Domodedovo Havalimanı'na yapılan uçuşların başka havalimanlarına yönlendirildiğini ifade etti.
Moskova’nın en işlek havaalanı olan Domodedovo’yu geçen yıl 22 milyondan fazla yolcu kullandı. 22 uçaklık bir terminali bulunan havaalanına, başta THY olmak üzere Türk havacılık şirketleri de sefer gerçekleştiriyor.
Moskova metrosunda geçtiğimiz mart ayında Dağıstanlı iki kadın intihar bombacısı tarafından düzenlenen çifte saldırıda 40 kişi hayatını kaybetmişti.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.