Hasta yakınları için 100 yataklı otel...
2010 yılı mart ayında yurtdışından gelen hasta yakınları için 82 yataklı bir otel açtıklarını aktaran ASM CEO'su Hasan Kuş, "Burası vakıfla birlikte, Titanic Otel tarafından işletiliyor. Otel dışarıya hizmet vermiyor" dedi.
Hasan Kuş, şunları söyledi: “Burası vakıfla birlikte, Titanic Otel tarafından işletiliyor. Otel dışarıya hizmet vermiyor. 82 yataklı otelde şu anda yer bulunmuyor. Dahası her gece çevre otellerden fazladan 25 oda almak zorunda kalıyoruz. Konaklama ihtiyacı için oteli büyüterek 100 yatağın üzerine çıkarmayı amaçlıyoruz.”
Anadolu Sağlık Merkezi, ABD merkezli Johns Hopkins Medicine International ile stratejik işbirliğinin Türkiye’nin bölgede sağlık merkezi haline gelmesine katkıda bulunduklarını söyleyen ASM CEO’su Hasan Kuş, “Bu yıl 5 bin yabancı hastayı ağırlamayı hedefliyoruz. 2007 yılından bu yana yapılan yatırımlar 200 milyon doları geçti” dedi.ANADOLU Grubu’na bağlı olarak faaliyet gösteren Anadolu Sağlık Merkezi (ASM), yurtdışından gelen hastalarla birlikte cirosunu yüzde 40 oranında artırırken, bu yıl toplam 5 bin yabancı hasta ağırlamayı hedefliyor.
Yurtdışı ve İstanbul-Kocaeli dışından gelen hastaların ciro içindeki payının yüzde 25’ten yüzde 35’lere çıktığını anlatan Anadolu Sağlık Merkezi CEO’su Hasan Kuş, “2007’de 570 olan yabancı hasta sayısı geçtiğmiz yıl 3 bin 400’e kadar çıktı. Bu yıl 5 bin yabancı hastayı ağırlamayı hedefliyoruz” dedi.
Tıbbi teknolojiye 60 milyon...
Kuş, 2002 yılında ABD’nin önde gelen sağlık merkezlerinden Johns Hopkins Medicine International ile imzaladığı strateji işbirliğini hatırlatarak, şöyle konuştu: “Bu anlaşma ile Türkiye’nin bölgede bir sağlık merkezi haline gelmesine katkıda bulunduk. Anadolu Vakfı’nın birebir yaptığı yatırım 150 milyon dolar. Ancak teknolojik altyapı için yapılan yatırımlarla bu rakam 200 milyon doları aştı. Tıbbı teknoloji için 52 milyon dolardan fazla yatırım yapıldı. Önümüzdeki dönemde buna 9 milyon dolarlık eklemeler yapılacak. Bu da sene sonunda sadece teknolojik yatırım 60 milyon doları geçecek.”
Üçüncü yıldan itibaren ay bazında gelir-gider dengesini tutturduklarını son 8 ayda da artıya geçerek kâr etmeye başladıklarını anlatan Kuş, şunları söyledi: “Cerrahi operasyonlar geçtiğimiz yıla göre yüzde 17 oranında artış gösterdi. Biz daha karmaşık daha sofistike işler yapmayı hedefliyoruz. Onkolojiye yoğunlaşarak hem yurt içinden hem de yurtdışından hasta almayı amaçlıyoruz.”
Romanya ve Bulgaristan...
Ülke bazında Romanya, Bulgaristan, Azerbaycan ve Irak’ın yabancı hasta trafiğinde en önemli dört ülke arasında olduğunu dile getiren Kuş, “Bunların dışında Rusya, Gürcistan, Kazakistan, İran ve Kosova’dan da çok hasta geliyor. Yurtdışından gelenlerin yarısı onkoloji için geliyor. Yurtdışındaki rakiplerimiz Almanya, Avusturya, Moskova ve İsrail. Fiyatlarımızın ortalamada Avrupa’dan yüzde 35-40 daha ucuz olmasının avantajını görüyoruz. Yabancı hastanın kar marjı daha yüksek oluyor çünkü katmadeğeri daha yüksek işler için geliyorlar. Kemik iliği nakli için dünyanın her yerinden hasta alıyoruz” dedi.
Kalp ve kadın sağlığının da odaklandıkları önemli dallar arasında olduğunu belirten Dr. Kuş, ortopedi, kardiyoloji ve kalp damar sağlığı da ağırlık verdikleri alanlardan olduğuna dikkat çekti.
Meslek yüksekokulu yerine sağlık odaklı üniversite kurulacak...
(ASM) CEO‘su Hasan Kuş, bu merkezde daha önce sağlık meslek yüksek okulu, hemşirelik yüksek okulu kurma planının sağlık ağırlıklı bir üniversite kurma projesine dönüştürüldüğünü belirterek, “Bölgede toplam 188 dönüm arazimiz var. Şu anda 75 dönümünü sağlık merkezi için kullanıyoruz. Bu arazide yapılacak olan üniversite projemizi de bu sene sonuna doğru resmi olarak deklare etmeyi hedefliyoruz. Amacımız sağlık odaklı bir üniversite kurmak. Burada tıp fakültesi, hemşirelik fakültesi ve sağlık yüksekokulu olacak” dedi. (Hayri Çetinkaya)
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: