Hasankeyf'e Sadakat Yolculuğu...

Doğa Derneği ve Atlas Dergisi tarafından 28-30 Ağustos tarihleri arasında üçüncüsü gerçekleştirilen Hasankeyf'e Sadakat Yolculuğu, Son Irmak Doğa Orkestrası ve 150 kişinin katılımıyla tamamlandı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Hasankeyf'e Sadakat Yolculuğu...

Üç otobüsle yola çıkan Hasankeyf'e Sadakat yolcularının ilk durağı büyük bir bölümü kurumuş olan Tuz Gölü oldu. Son Irmak Doğa Orkestrası Tuz Gölü'nün ortasında bir konser verdi. Tuz Gölü'nün ardından Türkiye'deki 305 Önemli Doğa Alanı'ndan biri olan Güney Fırat Vadisi Önemli Doğa Alanı'nda bulunan ve Birecik Barajı ile önemli bir bölümü sular altında kalan Halfeti'ye geçilerek burada konaklanıldı.
Son Irmak Doğa Orkestrası'nın suyun içinde kalmış bir binanın çatısında verdiği "Barajlar Yıkılsın" konserinin ardından Hasankeyf'e hareket edildi.
Hasankeyf'te, kaya düşmesi bahanesiyle Hasankeyf kalesine ve Dicle kıyısındaki çardaklara girişi engelleyen demir kapının önünde verilen konserden sonra geceyi Hasankeyf'te geçiren sadakat yolcuları, Doğa Derneği'nin çıkardığı alternatif turizm rotası ile Hasankeyf'i gezdi.
Yolculuk boyunca sadakat yolcularına geçilen güzergâhlardaki önemli doğa alanları ve alanlar üzerindeki tehditler hakkında bilgi verildi.
(SHF)

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.