Hacca İstanbul’u gezerek gitmek istiyorlar...

Malezya’da düzenlenen fuara katılan Türk turizmciler, yoğun olarak ilginç bir teklifle karşılaştılar: Hac ve Umre ziyaretlerimizi İstanbul gezisiyle kombine edin. Önce Topkapı Sarayı’ndaki kutsal emanetler ve İstanbul gezisi, sonra Hac.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Hacca İstanbul’u gezerek gitmek istiyorlar...

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı Kuala Lumpur Kültür ve Tanıtma Ataşeliği'nin düzenlediği organizasyon, Malezyalı vatandaşları Türkiye'ye hayran bıraktı. Malezya'nın Selangor eyaletinde, 15-17 Ocak günleri arasında Uluslararası Hac ve Umre Fuarı düzenlendi. Fuara, Türkiye'nin Kuala Lumpur Kültür ve Tanıtım Ataşeliği de katıldı. Fuarda Türkiye'yi tanıtan broşürler ve kitaplar dağıtılırken, kutsal emanetlerin fotoğraflarının sergilendiği bolüm büyük ilgi gördü. Türkiye'nin Kuala Lumpur Kültür ve Tanıtma Ataşesi Ali Gülen, 2010 yılında Malezya'nın yani sıra Endonezya, Singapur ve Avustralya'da sekiz farklı fuara daha katılacaklarını bildirdi.

 

Fuarda seyahat acentelerine umre ve hac için müracaat edenlerin İstanbul'u da ziyaret ekmek için başvurduklarını ifade eden Türkiye'nin Kuala Lumpur Kültür ve Tanıtma Ataşesi Gülen, "Ataşeliğimizce fuara katılan seyahat acentelerinin stantları ziyaret edilerek, ülkemize olan talep ölçülmeye çalışıldı. Bu ziyaretlerde söz konusu acenteler umre veya hacca gidecek olan kişilerin İstanbul'a da gitmek istediklerini ve umre tur programlarına İstanbul'u da eklediklerini belirtiler.

Özellikle, standımızı ziyaret eden kişilerin hemen İstanbul için rezervasyon yaptırıyorlar. Standımıza özellikle Topkapı Sarayı'nda sergilenen kutsal emanetlerin fotoğraflarının gösterildiği bolüme ziyaretçiler büyük ilgi gösterdi. Standımızı ziyaret edenlerden Türkiye'ye daha önce gelenler ülkemiz hakkında çok olumlu izlenimlerle döndüklerini belirttiler." diye konuştu. Gülen, Kültür ve Turizm Bakanlığımızca yayınlanan istatistiklere göre 2006 - 2008 yıllarında Türkiye'yi ziyaret eden Malezyalı turist sayısı sırasının 70 bin olduğunu  kaydetti.

Ayrıca 2009'un Ocak - Kasım döneminde Malezya'dan Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısının 24 bin olduğunu ve 2008 yılının aynı dönemi ile kıyasla bu rakamın yüzde 5 arttığını belirtti. Öte yandan fuarı ziyaret eden Malezyalı vatandaşlar arasında küçük bir yarışma düzenlendi. Yarışma sırasında, Türkiye hakkında sorular soruldu. Soruları doğru cevaplandıranlara, Türk kültürüne ait hediyeler verilirdi. Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı Kuala Lumpur Kültür ve Tanıtma Ataşesi Ali Gülen, bu tür organizasyonların devam edeceğini söyledi. (tourexpi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.