Günün en önemli sorularından biri... Demre’de niye otel yok?

Turistik Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkanı Ahmet Barut, "Demre'ye her yıl 500 bin turist getirip hiç birini burada konaklatamamamız acı bir durum" dedi. Barut, Demre gibi henüz kitle turizmine açılmamış bölgeler için farklı konseptler düşünülmesi gerektiğini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Günün en önemli sorularından biri... Demre’de niye otel yok?

TUROFED Başkanı Barut, Antalya'nın Demre ilçesinde düzenlenen ''Myra-Demre Sempozyumu''nun turizm konulu oturumunda yaptığı konuşmada, Demre gibi henüz kitle turizmine açılmamış bölgeler için farklı konseptler düşünülmesi gerektiğini söyledi.

 

Barut, ''Demre'ye her yıl 500 bin turist getirip hiç birini burada konaklatamamamız acı bir durum. Belki yatırım açısından bölge biraz daha cazip olsa konaklama tesisleri artar. Yatırımcılar olarak artık daha profesyoneliz. Bölgenin daha önceden fazla yatırım almamış olması belki de avantaj olabilir'' dedi.

    

Demre'nin turizm potansiyelinin hayata geçirilmesi için yerel dinamikler ve yöneticilere de görev düştüğünü kaydeden Barut, Demre'de konaklama tesisleri dışında turistler için cazip yaşam alanlarının da oluşturulması gerekliliğini vurguladı.

    

SAYD BAŞKANI YAVUZ

Seyehat Acenteleri Yöneticileri Derneği (SAYD) Başkanı Recep Yavuz da Demre'ye olan ilginin her yıl arttığını, Alanya ile birilikte en çok ören yeri bileti satılan yer olduğunu söyledi.

Yavuz, bölgeye gelen turistler için Demre'nin kültürel değerinin yanı sıra dini değerinin de büyük olduğunu belirterek, Aziz Nikola'nın Noel Baba'ya çevrilmiş olmasına rağmen bölgenin tanıtımına büyük katkı sağladığını anlattı. Birçok turistle Myra hakkında konuşma imkanı bulduklarını ve Aziz Nikola'nın Myra'da yaşadığının bilindiğini ancak Myra'nın Türkiye'de olduğunun bilinmediğini aktaran Yavuz, ''Bir çok turist Truva'yı Yunanistan'da zannediyor. Truva'yı Yunanistan'da zannediyorlarsa Myra'nın Türkiye'de olduğunu nasıl anlatacağız siz düşünün'' dedi.

 

Recep Yavuz, kırmızı kıyafetli Noel Baba'nın yerini yavaş yavaş Aziz Nikola'ya bıraktığını bildirerek, bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

    

ATAV BAŞKANI ŞEN

Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Nizamettin Şen ise Demre'nin Kale olan isminin değiştirilmesinin Demre için önemli handikaplardan biri olduğunu savundu.

Demre'nin ulaşımının zor olduğuna dikkati çeken Şen, Kemer yolundaki 3 tünelin açılmasıyla Demre'ye ulaşımın önemli ölçüde kolaylaşacağını, ancak denizden ulaşımın hala zor olduğunu söyledi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.