Günlük hayatın stresinden kaçmak için günübirlik ve kısa konaklamalı turlar revaçta

Kalabalık şehirlerin stresli atmosferinden bir süreliğine uzaklaşmak isteyenler, günübirlik veya kısa süreli konaklamalı turlara yöneliyor.

03/10/2024 13:21
Günlük hayatın stresinden kaçmak için günübirlik ve kısa konaklamalı turlar revaçta

Kalabalık şehirlerin stresli atmosferinden bir süreliğine uzaklaşmak isteyenler, günübirlik veya kısa süreli konaklamalı turlara yöneliyor. Turizm sektörü, kişisel seyahatler ve paket turlarla organize edilen bu tatil seçenekleriyle, gezginlere çeşitli alternatifler sunarken sürdürülebilir başarıya imza atıyor.

Günlük hayatın stresinden kısa süreli de olsa uzaklaşmak isteyenler günübirlik ve kısa konaklamalı turlara yöneliyor. Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre 2024’ün ikinci çeyreğinde turizm gelirimiz bir önceki yılın aynı dönemine göre %11,8 artarak yaklaşık 15 milyar dolar seviyesine ulaştı. Bu gelirin neredeyse üçte biri ise paket turlardan elde edildi.

“İnsanlar günübirlik ve kısa konaklamalı turlara yoğun ilgi gösteriyor"

Varal Turizm'in kurucusu Bülent Varal, “İnsanlar yoğun iş temposu ve stresli şehir hayatından kaçmak için günübirlik ve kısa konaklamalı turlara yoğun ilgi gösteriyor. Özellikle Konya, Abant, Sinop, İstanbul, Sapanca, Amasra Safranbolu, Bodrum, Eskişehir ve Kapadokya’ya düzenlediğimiz günübirlik turlar büyük ilgi görüyor.

Kıbrıs ve Mardin gibi destinasyonlar konaklamalı turlarımız arasında en çok tercih edilenler arasında yer alıyor. Seyahatseverler hem doğayla buluşuyor hem de kültürel zenginlikleri keşfediyor” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.