Günay, "En kolayını yaptık, tesis pazarladık. Şimdi sıra zor olanda"...

4'üncü Belek Turizm Sempozyumu'nda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Bugüne kadar turizmin en kolay yolunu seçtik ve uyguladık, şimdi sıra zoru başarmakta” dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Günay, "En kolayını yaptık, tesis pazarladık. Şimdi sıra zor olanda"...

Turizm sektöründe çok sayıda kamu ve özel sektörün de katılımıyla gerçekleşen 4'üncü Belek Turizm Sempozyumu'nda, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel de konuşmacı olarak kürsüye çıktı.

 

Alaaddin Yüksel, Antalya’da turizmin son 30 yılda ciddi mesafeler kat ettiğini ancak bunlarla yetinilmemesi gerektiğini belirtti. Vali Yüksel, “Düne kadar sivrisineklerin birbirlerini kovaladığı bataklık alanda, bugün dünyanın en yüksek standartlarında 49 otelimiz bulunuyor. Bu otellerde geçen sene 7 milyon geceleme gerçekleşti. Bundan sonra rakamlara daha az odaklanarak, çok ciddi ve yeni çalışmalar yapılması gerekiyor” dedi.

 

Belek bölgesinin geçirdiği değişime de değinen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bilinen konseptlere ilave olarak yeni ürün çeşitleri sunulması gerektiğini söyledi. Günay, "Deniz, kum ve güneş pazarlayarak, soğuk ülkelerde yaşayan Avrupalılara en kolay ve basit turizmi gerçekleştirdik. Şimdi ise, işin zor kısmını ele almalıyız. Hayat tarzı, Lifestyle pazarlamalıyız. Yaz aylarında şezlongları doldurmak kolay. Ama bakınız, sadece bir kule, Eiffel kulesi, Antalya’nın iki katı kadar, yılda 17 milyon turist çekiyor” diye konuştu.

 

Sadece tesis pazarlıyoruz...

 

“Turistler, Roma’nın bir ara sokağında beğendikleri bir dondurmacıyı veya ufacık, gizli kalmış bir pastacıyı komşularına tavsiye ediyor" diyen Bakan Günay, sözlerine şöyle devam etti: "Bizde ise, Belek’teki bu muhteşem otellerden dışarı çıkarsanız, bir şey yok. Ne bir tatlıcı, ne bir şerbetçi. Bizi biz yapan değerler yok. Bu önemli bir eksik. Bunu gideremezsek, sadece tesis pazarlarız.” 

 

Side’ye hayran kaldım...

 

Uzun bir aradan sonra Side’yi ayrıntılı şekilde gezmeye fırsat bulduğunu söyleyen Günay, Side’de yaşanan değişiklikten çok etkilendiğini ve ilk defa tam destek olmak istediği bir turizm kentiyle karşılaştığını belirtti. Ertuğrul Günay, “Side’de dar ara sokaklar araç trafiğine kapatılmış, sahilin kime ait olduğuna bakılmaksızın, 4 kilometre uzunluğunda bir yürüyüş yolu yapılmış. Bu tür işler sadece belediyenin projeleriyle olmaz. Belli ki, burada esnaf, otelci, kamu yönetimi ve belediye el ele vermiş. Herkesin Side’yi görmesini ve örnek almasını isterdim” dedi.

 

Günay, son söz olarak, turizmin bir bütün olduğunu, yeni ürünlerin tek başına kimse tarafından yapılamayacağını ve herkesin elbirliğiyle ortaklaşa çalışması gerektiğini hatırlattı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.