Grand Efes'in patronu, Paris ve Londra’da otel arıyor...
İzmir’in sembolleri arasında yer alan Grand Efes Oteli’ne 2008 yılında yeniden hayat veren Murat Vargı Holding, iki yılda yaptığı 85 milyon Euro yenileme yatırımıyla 1000’den fazla parçanın bulunduğu bir sanat oteli konsepti yarattı.
Hedeflerinin 5 yıldızlı şehir otelciliğinde büyümek olduğunu söyleyen MV Holding Genel Müdürü Onurhan Homriş, “Krizin ardından Avrupa’da düşen fiyatlar nedeniyle Londra ve Paris gibi şehirlerdeki fırsatları değerlendiriyoruz. Yeni oteller 250 milyon Euro kaynak ayırdık. Bu 2-3 oteli kapsayabilir” dedi.
İkinci otel Paris’e...
Onurhan Homriş, “Türkiye’de 5 yıllık şehir otellerinde satın alacak çok fazla seçenek yok. Sıfırdan otel yatırımı yapmak gerekir. Biz de bu fırsattan istifade edebilir miyiz diye Avrupa’dan oteller bakıyoruz. Şu anda Paris’te bir otele bakıyoruz. Belki MV Holding’in ikinci bir oteli olabilir bu. Olmazsa başka seçenekleri düşünüyoruz. İstanbul’da da bir otel sahibi olmak istiyoruz ama bulmak zor” diye konuştu.
Grand Efes Oteli’nin sadece İzmir için değil Türk turizmi için sembol bir isim olduğunu belirten MV Holding Yönetim Kurulu Üyesi Banu Vargı Tümay, şunları dile getirdi: “Oteli yenilerken geçmişten gelen mirası yok etmedik ve varolan 14 sanat eserine yenilerini ekleyerek adeta bir sanat galerisine dönüştürdük. Swissotel Grubu’nun Türkiye’de 4, dünyada ise 27 otel işletiyor. Tüm grup içinde sanat konseptinin de yer aldığı tek otel Grand Efes İzmir.”
Girişte Botero karşılıyor...
Oteli Emekli Sandığı’ndan 121.5 milyon dolara satın aldıklarında harebe halinde olduğunu belirten Tümay, şöyle devam etti: “Bugüne kadar yaptığımız yatırımın tutarı 250 milyon Euro’yu buldu. Otele girişte müşteriyi Fernando Botero’nun bir eseri karşılıyor. Bedri Rahmi Eyuboğlu, Atilla Galatalı, Jale Yılmabaşar gibi Türk çağdaş sanatına hizmet etmiş pek çok değerli ismin eserleri yer alıyor. Swissotel Grand Efes, çağdaş sanatçılarının kolleksiyonlarıyla zenginleştirdiğimiz sayıları toplam bine ulaşan eserlerle adeta bir sanat galerisine dönüştü.”
Yeni liman gerekiyor...
Hedeflerinin sadece kendi yatırımına değil, İzmir’in tamamına turist çekmek olduğunu ifade eden Tümay, şunları dile getirdi: “Otelimizin hizmetlerinden her yıl yaklaşık 400 bin kişi faydalanıyor. Gelir henüz memnun edici düzeye ulaşmadı. Doluluk oranımız yüzde 50-60 civarında. Fakat bu İzmir’in genel sorunu. Efes, Meryem Ana ve Şirince köyü gibi önemli turizm merkezleri olmasına rağmen İzmir altyapı sorunları nedeniyle hak ettiği doluluk oranına ulaşamıyor. Özellikle liman sorununun çözülmesi gerekiyor. Mevcut limanlar yetersiz kalıyor. Yeni liman yatırımlarıyla var olan turizm potansiyeli açığa çıkarılabilir.”
Enerjide hedef 250 megawatt...
Yenilenebilir enerji alanındaki faaliyetlerine rüzgar santralları ile devam ettiklerini söyleyen MV Holding Genel Müdürü Onurhan Homriş, “Bergama’da 42.5 ve Urla’da 15 megawattlık iki santrala sahibiz. Hedefimiz 250 megawatt” dedi.
Rehber eşliğinde otelde sanat turu...
Dünya turizminde artık binaların değil konseptin sattığına dikkat çeken Murat Vargı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Banu Vargı Tümay, “İzzettin Çalışlar’ın editörlüğünü üstelendiği, ‘Rehber eşliğinde sanat turu düzenliyoruz” dedi. (Hürriyet)
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: