Göynük'e Aşçılık Fakültesi açılacak...

Göynük Belediye'si tarafından düzenlenen 7'nci Kültür ve Sanat Festivali’nde konuşan Belediye Bakanı Necati Topaloğlu, Göynüğe 4 yıllık Aşçılık Fakültesi açılacağının müjdesini verdi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Göynük'e Aşçılık Fakültesi açılacak...

Halil ÖNCÜ ( KEMER- GÖYNÜK ) -

40 çocuğun sünnet edildiği,  Mine Koşan ve İsmail YK’nın konser verdiği şölende Başkan Necati Topaloğlu’ndan yeni bir müjde daha geldi. Göynük’e 15 Eylül’de Türkiye’de bir ilk olacak ve Akdeniz Üniversitesine bağlı olacak, protokolü yapılan 4 yıllık aşçılık fakültesinin de temelini atılacak.

 büyük bir şölen ile kutlandı. Göynük Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Göynük Kültür ve Sanat Festivali bu yıl da, muhteşem bir Sünnet Şöleni’ne sahne oldu.  Sünnet Şöleni kapsamında 40 çocuk sünnet ettirilirken, Mine Koşan ve İsmail YK verdikleri konser ile Göynük’e farklı bir renk kattılar. Göynük İlköğretim Okulu Bahçesinde yaklaşık 1500 kişinin katılımı ile gerçekleşen etkinliklerde Göynük halkının yanı sıra, Göynük Belediyesi Meclis Üyeleri ile birlikte Kemer Protokolü de yerini aldı.  Mine Koşan söylediği şarkılar ile izleyenleri geçmişe götürürken, İsmail YK ise söylediği şarkılar ile özellikle gençleri coşturdu.

Başkan Topaloğlu, “ Her şey sizlerle güzel..”

Gecede konuşan Göynük Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, “Bu yıl da toplu sünnet şölenimizi düzenliyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dile kolay ve seneler çabuk geçiyor. Bu yıl 7.sini gerçekleştirdiğimiz sünnet şölenimiz ile sizler ile buluşuyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl 40 çocuğumuzu da sünnet ettiriyoruz. Göynük bir turizm kenti olmasının yanı sıra aynı zamanda eğitim merkezi de olma yolunda. Sizlerden aldığımız destek ve güven ile bunları başarıyoruz. Ünal Ahu Uysal Anadolu Lisemizin inşaatına devam ediyoruz. Şu anda temeli atıldı ve birinci kat inşaatı devam ediyor. 30 Nisan’da anahtar teslimini alacağız. 15 Mayıs’tan itibaren de bu okula kayıt için Milli eğitim bakanlığımızca 81 ile tanıtıcı bilgiler gönderilecek.

Bunu sizler ile birlikte başardık. Bunun yanında 200 kişilik, 100 kız ve 100 erkek kapasiteli hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile yurt yapılacak. İnşallah bu iki önemli çalışma bittiğinde milli eğitime teslim edeceğiz. Göynük böylece hem turizm hem de eğitim kenti olacak. 15 Eylül’de yine Türkiye’de bir ilk olacak Akdeniz Üniversitesine bağlı olarak, protokolünü yaptığımız 4 yıllık aşçılık fakültesinin de temelini atacağız. Öğrencilerimizin yeni yıl defterlerini hazırlandık.  Diğer park çalışmalarımızdan zaten bahsetmemize gerek yok çünkü bunları zaten yapıyoruz. Her şey sizlerle güzel.”dedi.

Sünnet çocuklarına altın takıldı..

Göynük İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleşecek organizasyonda sahne alan Mine Koşan  izleyenlere tam bir nostalji havası yaşattı. Geçmişten günümüze uzaman en güzel şarkılarını seslendiren Mine Koşan Başkan Toplaoğlu’na teşekkür ederken, kendisini Göynük halkı ile buluşturduğu için şükranlarını sundu. Başkan Necati Topaloğlu ve meclis üyeleri ile birlikte sünnet çocukları sahneye davet edilirken, tüm çocuklara birer altın takıldı. Mine Koşan’da Başkan Topaloğlu’ndan bir altın isterken, “ Başkanım yeni evlendim. Bende bir altın istiyorum” deyince Bakan Toplaoğlu’da güler bir yüzle tabii ki cevabı ile karşılık verdi. Başkan Topaloğlu, Meclis Üyeleri sünnet çocukları ve aileleri ile birlikte günün anısına fotoğraf çekimi yapıldı.

İsmail YK ortalığı yıktı geçti...

Mine Koşan’dan sonra sahneye çıkan İsmail YK, korumalarının eşliğinde sahneye çıktı. Birbirinden ilginç sözleri ile dikkat çeken şarkılarını Göynük’lüler ile paylaşan İsmail YK da Başkan Topaloğlu’na teşekkür ederken, gençlerde İsmail YK’nın şarkılarına hep bir ağızdan eşlik ettiler.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.